22-01-2025, 22:30 PM
(22-01-2025, 00:45 AM)13piisab Kirjutas: Juturoboti poolt lahkelt 80..100g/km CO2 emissioon elektrikal võtab kenasti elektri segatootmise arvesse.
Kuid miks kalkulatsioonis ei ole arvestatud 2016. aasta VW Kombi tootmise heitmega? Parem oleks see jama koos nafta töötlemise ja transpordi CO2 ekvivalendiga kokku lüüa, välja arvutada Google Spreadsheetsis ning rahvale presenteerida.
(22-01-2025, 00:45 AM)13piisab Kirjutas: Majade kütmistest ärme aga siin teemas küll rääkima hakka ning soojatrasse ärme ehita.
Kui lugeda antud dokumendi lk 15, siis kaugküte saastab asulates ja linnades vähem kui teised kütteviisid. Kas ma peaksin siis tegema uue teema ja hakkama arutlema kui palju ikka elektriküte, soojuspumpküte jne rohkem saastab ning elektrihindu tõstab kui kaugküte?
(22-01-2025, 00:45 AM)13piisab Kirjutas: Tuumajaamu ärme kah ehita, kuigi nt ma olen vast Fermi nn solidaarsus-aktsionärina teemas veidi rohkem kodus, kui "tänaval lippudega vehkijad".
Täna avalikustatud EPL’i artikli põhjal võiks öelda, et 600 MW väljundvõimsusega tuumajaam elektri börsihinna volatiilsust Eestis ära ei kaota, sest Läti ja Leedu on elektritootmises defitsiidis ning imevad Eesti odavast elektrist nagunii tühjaks. Estlink 2 edastas kuni 650 MW eest odavamat elektrienergiat ja volatiilsus ning kõrge elektri hind polnud talveperioodil kuhugi kadunud. Vaja läheks tuumajaama, mille väljundvõimsus on üle 1 TW. Samuti, kui see siia teemasse ei sobi, teeb siis uue teema.
Robotniidukite müük, paigaldus ja sõltumatu tehniline know-how: https://herizon.ee