28-01-2025, 00:13 AM
(27-01-2025, 18:46 PM)urulooki Kirjutas: Tere.Rõngaste peal ei ole mingit märget,kumb pool käib ülespoole.Lihtsalt märge HBR ,mis on vist lihtsalt firmanimi. Ja mingit juhendit ei ole.
Tegelikult tekkis üks küsimus veel. Varuosi otsides kohtab toodetel peal märget -Vana tüübi -Uue tüübi. Millal muutus vana tüüp uueks
ja kuidas sellest aru saada ,et on uus tüüp.Omal masin aastast 94 ,äkki on siis uus tüüp,silindripead on igatahes küünaldega.
Uut tüüpi kolvid on sobiva lõikega, et saaks paigaldada eelsüüteküünal otse silindrisse. Selleks vajalik ka silindripea vahetus. Muud erinevust neil ei ole. No on ka 4 ja 5 rõngaga kolbisid. 5 rõngat on tegelikult päris originaalne variant aga veneajal suures tootmihoos kaotati see 5. rõngas ära ja seetõttu valdav enamus mootoreid on 4 rõnga soonega kolbidega. Ma ei tea kas 4 rõngaga uusi kolbe üldse enam toodetakse. Osadele meeldib see, et on 5 rõngast teistele mitte. Kui mina vahetasin kolbe siis panin kõik 5 rõngast ja mootor käib väga puhtalt. Veebis kirjutatakse 5 rõngast kulutab rohkem mootorit... ja siis nad jätavad selle kõige alumise õlirõnga panemata. Samas silindrid kuluvad nende 4 rõngaga ovaalseks ja nii palju, et lõpuks on lahti võttes mootori kokku panemine väga raske või sisuliselt võimatu. Kas 5 rõngaga juhtub sama, seda ma ei tea aga targemad kindlasti teavad.
Ma viimati ostsin kolvirõngaid oli karp kaasas ja karbi peal vist oli ka juhend. Olid ka vist HBR ja see HBR pidi üles poole jääma. Kroomitud rõngas kõige ülemiseks.
Kuskil kuuri all peaks karp veel alles olema, kui homme aega teen pildi.