05-03-2025, 11:14 AM
(03-03-2025, 12:32 PM)Envir Kirjutas: Vabandan, aga pahatahtliku ja noriva iseloomu tõttu tundub mulle, et keevitamata jätmine oleks võibolla targem olnud, sest tehniliselt toimivat lahendust siit ei tulnud.
Otseselt keevitamine (tule tegemine) ise on suht väike asi. Jääb mulje, et tükk ei asetu ebapiisava eeltöö tõttu täpselt kohale ning seega rihmale tuge ikkagi ei anna. Teiseks kas puuduliku soojusrežiimi või vale täitematerjali tõttu on keevis praod sisse võtnud. Tõenäoliselt tükk minema küll ei lenda, aga originaalis oli tasakaalustamiseks just tüki kohalt metalli välja puuritud. Nüüd on sinna samasse materjali juurde sulatatud. Küsimus pole kas vaid kui palju vibrama hakab.
Peab nentima jah, et keevitatav tükk oleks pidanud paremini kohale asetuma. Sai küll pitskruviga fikseeritud, aga oleks pidanud rohkem sisemise serva asetust ka jälgima. Välimine serv oli küll korralikult paigas.
See fotol nähtav pisike pragu on ainult pindmine.
Keevitaja ütles , et seda täitematerjali läks mõni gramm eks ole näha kui palju vibrama hakkab.
Kui treipingil tagurpidi pakid saavad millalgi üle treitud eks siis võib seda rihmaseibi ka pingis üle lasta.
Praegu proovin niisama ära. Sellel võllil on põõrded kusagil 1250 p/min, joonkiirus minu arvestuse järgi 35 m/s.
Selle katkise koha sisemine serv on täiesti sile. Mina küll ei näe mingit ohtu rihmale.