05-03-2025, 15:35 PM
(05-03-2025, 12:10 PM)muska71 Kirjutas: Kui veell pisut selle keevituse kohalt nokkida tahta siis vana tükki tagasi keevitades oleksin mina kui keevituskursuse läbinud isik tükil servad faasinud ja vaasi korraliku vooluga täis keevitanud.Läbikeevituseks on see oluline asi.ja kui enda seibi reanimeerisin siis oli ka faasiga keevitus.
Ega selle seibi parandamisega on tükk jebi. Välja rebitud tüki kohale asetamiseks tuleb segavad nukid maha lihvida jah. Aga faasimist peab oskama teha, faasi serv ei tohi liiga õhuke ka jääda. See kõik on kogemuse küsimus, millise ettesoojendamise, millise voolu, täitematerjali ja faasi sügavusega teha.
Kui üldse, siis ise punktiks peale faasimist tüki ettevaatlikult kohale ja püüaks kella ning koputamisega võimalikult hea asendi leida. Kui asend olemas, siis prooviks punktidega jätkata ja vahepeal pinnida. Punktide vahel peab pausi pidama ning soojendama, tagamaks võimalikult ühtlast temperatuuri, et pragusid sisse ei võtaks.
Kui nüüd keevise tilkasid tuli teiselt poolt läbi, tuleb need maha lihvida, ma ei tea kui hästi nad treimisele alluvad. Malm on ju pehme, aga keevis kõva. Üle treimine on keeruline, sest kõik kolm soont peavad ju ühesugused ja õiges mõõdus olema. Ei ole nii, et trein ühte seina ainult.
Üldiselt palju jebi ja tulemus võib kogu vaevast hoolimata ikkagi tuksi minna. Olen ise võib öelda nädalaid kulutanud seesuguste jamadega, äkki isegi targemaks saanud, kuigi ei tea, mida selle tarkusega peale hakata. Lõpuks oli ikka õigus nendel, kes poest lihtsalt uue asja ostsid. Niisugune juramine tasub vaid väga harvadel juhtudel ennast ära.