11-03-2025, 21:19 PM
(10-03-2025, 22:54 PM)Lauri_L Kirjutas: Suured tänud kõigile kommenteerijatele heade soovituste ning erinevate ideede eest. Kõik arvamused ja soovitused on alati teretulnud.
Ma olen suures pildis väga kehva ning olematute kogemustega metallitöömees. Seda nii plekitööd, keevitamist, treimist ja kõike sarnast silmas pidades. Enamuse asju püüan YouTube'i baasil omale selgeks teha. Sellepärast ka (nagu Marko tabavalt ütles) ei tõusnud isepuurivad kruvid tõepoolest valikute hulka. Esmalt sellepärast, et materjal tummine 4mm. Peamiseks põhjuseks aga siis see, et üritan oma praktiliste kogemuste arendamiseks otseteid (mis on tihtipeale kiiremad, efektiivsemad ja lihtsamad) vältida ning teha seda, milles tunnen ennast nõrk olevat. Ja teha seda, mida oskustega meistrimeeste tegemistes hindan. Sellepärast püüan keermestada igal pool nii palju kui vähegi võimalust on. Püüan keevitada igal võimalikul juhul, et kogemusi omandada. No ja siis on komme asjad värvipotti kasta kuigi alati ei ole selleks isegi vajadust. Nii edasi ja nii tagasi. Tihtipeale omad vitsad peksavad, kuid hea on kui hästi välja kukub.
Meelise toodud lingil olevaid Intari asju olen kunagi isegi vaadanud ja sealt pisiku külge saanud, sest neid on kerge ise vastavalt oma tööriistade kuju järgi teha. Pisut teraslehte, joonestamist ja käepäraste abivahenditega painutamist. Saab ilusa ja töötava asja küll. Oma tööriistakärule tegin nii lihtsamad akutööriistade ja akude hoidikud.
Kui kuskil odavalt sobivaid konksusid kätte ei satu, siis kindlasti proovin ise midagi valmis teha. Osaliselt teen mõned asjad kindlasti ise. Just need, mida tean omale käepärasemad olevat. Ja siinkohal ei ole enam aeg ega hind oluline. Oluline on ise valmis teha.
Hey. Mina olen samamuguse mõtteviisiga. Ise tehtud ja proovitud on ikka teistsugune tunne kui poest osta. Vahel läheb nahka vahel õnnestub hästi - sellest õppida ja kogemusi koguda. Ja mis peamine - kogemusi ei saa poest osta. Edasi samas vaimus.
Kui huvi pakub siis mul oleks pakkuda peotäis stendile mõeldud riputuskonkse. Vajadusel saaks neid kasutada sabloonina kui tahta nende järgi juurde teha neid. Vajadusel võin ka pildi saata nendest.