02-04-2025, 14:00 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 02-04-2025, 14:03 PM ja muutjaks oli Jesper.)
See on jälle üks huvitav teema, et kas liiklusmärk "sõidurajad ja suunad" kohustab ka pärast pööret konkreetset rada valima? Seadust lugedes justkui ei kohusta, aga "meeskonnatöö ja spetsialistide analüüs" on viinud selleni, et tihti neid kasutatakse selliselt, nagu kohustaks.
Mina olen seda alati lugenud nii, et märk sätestab, milliselt rajalt ma tohin ristmikule siseneda, aga ei piira seda, milliselt rajalt ma väljun. Ehk siis ringi puhul võib seal parema käe reeglit arvestades ümber reastuda jms. "Tipi ringil" lähen Sõpruse puiesteelt Nõmme poole ka vasakust reast, see saba sõidab nagunii enamuses otse, ruumi jätkub kõigile.
Tsitaat:16) märgid 53 „Sõidurajad ja -suunad” näitavad rööbasteta sõidukite sõiduradade arvu suunavööndi või kogu tee laiuses kuni lähima ristmikuni või teega külgneva ala juurdesõidutee teega lõikumise kohani ning ristmikul või teega külgneva ala juurdesõidutee teega lõikumise kohal kohustuslikku sõidusuunda igalt rajalt.
Mina olen seda alati lugenud nii, et märk sätestab, milliselt rajalt ma tohin ristmikule siseneda, aga ei piira seda, milliselt rajalt ma väljun. Ehk siis ringi puhul võib seal parema käe reeglit arvestades ümber reastuda jms. "Tipi ringil" lähen Sõpruse puiesteelt Nõmme poole ka vasakust reast, see saba sõidab nagunii enamuses otse, ruumi jätkub kõigile.