17-05-2025, 00:25 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 17-05-2025, 00:27 AM ja muutjaks oli Lauri_L.)
(16-05-2025, 23:32 PM)Marko Kirjutas: Aegajalt tekib tunne, et selline võiks olemas olla. Küsimust vormistada on keeruline, aga proovin - kas see saab vaiba seest karvad kätte?
Ma ei arva, et pool aastat imemata vaip peaks paari randmenõksuga puhtaks saama, aga mingi suuna ehk annab see küsimus.
Miks küsin - ainuke mida reaalses elus olen katsunud ei saanud laua pealt küpsisepuru kätte. See oli ammu ja marki/mudelit ei mäleta.
Varstolmuimeja on super asi. Kiire ja kindel vastus ülalpool olevale küsimusele (vaipade ja koduloomade omanikuna) on, et ei saa vaiba seest midagi kätte. Ka siledalt pinnalt on sellel masinal suure tõenäosusega raskusi sealse elementaarse mustuse kättesaamisega. Peamiseks eeltingimuseks, et akutoitel varstolmuimejat oleks üleüldse võimalik inimliku jõuga vaibal edasi-tagasi liigutada ning et ta sealt ka midagi kätte saaks, on pöörlevate harjaste olemasolu imikollektori all. Sellel Makita mudelil tundub "suu" täitsa sile olevat. Ega mustus ja karv ise vaibast välja tule ning varstolmuimeja kesine imemisvõimsus ei ole siinkohal just kasuks. Harjad on need, mis karvad pehmest pinnasest välja "kraabivad" ning põrandale kinni jäänud mustusele tuule alla teevad.
Minu majapidamises oli aastaid kasutuses tüüpiline alakoguri ja pöörlevate harjastega Electrolux tolmuimeja. Töötas eeskujulikult kuni pea ja varre vaheline imikanal praguliseks kulus ning seda enam varuosana saada polnud. Käes kerge, kuna kogur all. Aku kestis aastaid kenasti ja on iseenesest kerge vaevaga vahetatav (sees 18650 elemendid). Sileda põranda peal töötas hästi vaibal rahuldavalt. Järglaseks muretsesin soodus-soodusmüügi korras kiviaegse (st. väga vana mudel) ülakoguriga Dyson tolmuimeja. Tulenevalt koguri asukohast käes tunduvalt raskem, kuid jõudlus on müstiline (eriti vaibal) ning liigub igal pinnal sujuvalt (sh. vaipkattel). Ja aku vastupidavus on tubli 45min keskmisel tugevusel (eelpool nimetatud Electrolux venitas vaevalt 20min). Aga kõik oleneb kui suurt pinda kasid. Näituseks minu vooluvõrgu toitega Kärcher MV4-tõugu tolmuimeja ei suuda vaibal ja pehmel pinnal pooltki, mida Dyson. Dysoni suurim miinus on muidugi hind. Tasub vaadata väga vanu mudeleid, sest need on tunduvalt odavamad. Paraku neid liigub vähe. Või isegi kasutatud, sest varuosi on saada. Kuna mul koduloomad, väikesed lapsed ja ca 200m2 pea igapäevaselt puhastatavat pinda, siis olin sunnitud väljamineku tegema. Dyson'i kasuks räägib veel ka mõnusalt suure mahuga kogur.
Seega minu soovitus on alustada sellest, et leida mudel, millel all pöörlevad harjad ning sealt edasi liikuda.