30-07-2025, 11:26 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 30-07-2025, 11:28 AM ja muutjaks oli Lauri_L.)
(30-07-2025, 10:55 AM)muska71 Kirjutas: Abiline tundub autotõstuk olema,siin kunagi mainisin,et tegin juhtme otsa puldi ja nüüd selle tegemisest alates enam keegi orginaali kasutada ei soovigi...pult peos oled peadpidi auto all vajutad nuppu ja jälgid auto all,et kõik toimuks nii nagu peab...Sai paaki vahetatud,tellingredel auto alla ja sellele paak toetuma ja oled paagi kõrval ja jälgid,et midagi puru ei lähe ja kergitad ja langetad autot niipalju kui vaja ja üksi tehes paak vahetatud samuti roolilatid ja muu värk...Orginaal nuppudest postil paraku võimatu...
Autotõstuk ta on. Minu puhul oli kolm "raskendavat" asjaolu. Esiteks see, et tõstuk peab olema pealesõiduteedega, mitte käppadega auto alt tõstetav. Plastikust monokokk-kerede ja raamiga sõidukeid üldjuhul ei tohiks kerest pikemateks perioodideks üles riputada. Selliseid sõidukeid on mul aga kaks. Teine nõudmine oli see, et autotõstuk peab olema isepüstuv, st et mitte põranda külge ankurdatud. Mul on küll kahepostitõstuki jaoks kohad tehtud, kuid neljapostitõstuki jaoks kohtasid pole. Igal pool ju põrandaküttetorud betoonis. Ning kolmas nõudmine oli, et tõstuk peab olema kergesti käsitsi lükates teisaldatav igasse kohta ja nurka garaažis, et ruumi saaks paindlikumalt kasutada. See, mis nüüd kodus on, vastab kõigile kolmele nõudmisele. Lisaks on sellel olemas pealesõiduteede vahele käiv mobiilne tõstuk, millega saab auto tõstukil ollesomakorda üles tõsta. Kogu see pakett tuleb aga teatavate miinuste hinnaga. Nendeks on näiteks mehaaniline asendi lukustamine ja seetõttu pole võimalik suure tõstuki opereerimiseks pulti kasutada. Küll aga käib väikese vahetõstuki opereerimine otse vahetõstukile kinnitatud pneumohüdraulilsest pumbast. See on juba suur asi. No ja peab arvestama, et tegemist on ikkagi made-in-china asjaga. Samas kui Taanlased seda EU-sse transpordivad ja paljudes riikides edasimüügivõrku omavad, siis ei saa asi väga hull olla.