03-08-2025, 10:20 AM
Olen ka ise kasutanud seda trikki,et keset haagist 3 alust alla ja küljepealt peale,aga sellel on omad miinused.Kuna mul on kodukootud haagis mastikusuutlikum kiigega vedrud all siis on haagis tehase omadest oluliselt kõrgem ja raskuskese jääb liiga kõrgeks.Teiseks kui alus on otse kasti põrandal ja kuna mul kõrgem haagis ja tulede paneel eemaldatavad siis mina oma haagisega saan ka reaalajas päriselt koorma maha kallutada...Tuled küljest,haagise saba vastu maad ja alla tonni segukoti juba lükkad jalgadega ja libiseb maha või seod köiega puu külge koorma ja tõmbad haagise alt ära...Kallutusnurk selline,et raider naljalt peale iseseisvalt ei sõida...Enam pole reaalselt vajadust suuri koormaid vedada.Lappama lähvad need koormad kus raskuskese haagisel on paigast ära ja olen seda ka isiklikult tunda saanud ja polnud meeldiv.
Võtame nt kaubiku mis on pesukott expert kerega,neid igal automargil.Sellel on lubatud koormama mass 1200,kui sa nüüd lased poes tõstukil selle 1200 aluse tagant peale tõsta ja alus taga ukse juures siis kahjuks on selle pilliga sõitmine võimatu ja üliohtlik kuna juhitamatu...See alus tuleb jällegi lükata tõstukiga ette vastu kuudi seina,siis saad raskuskeskme paika ja ka sõita,aga paljud meist teavad seda?Mina sain teada siis kui kuut oli kaupa täis laetud maast laeni ja sõita polnud võimalik...Hiljem läksid kivid kuuti keset masinat ja segukotid salongi...
Võtame nt kaubiku mis on pesukott expert kerega,neid igal automargil.Sellel on lubatud koormama mass 1200,kui sa nüüd lased poes tõstukil selle 1200 aluse tagant peale tõsta ja alus taga ukse juures siis kahjuks on selle pilliga sõitmine võimatu ja üliohtlik kuna juhitamatu...See alus tuleb jällegi lükata tõstukiga ette vastu kuudi seina,siis saad raskuskeskme paika ja ka sõita,aga paljud meist teavad seda?Mina sain teada siis kui kuut oli kaupa täis laetud maast laeni ja sõita polnud võimalik...Hiljem läksid kivid kuuti keset masinat ja segukotid salongi...