05-08-2025, 14:06 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 05-08-2025, 14:07 PM ja muutjaks oli Jesper.)
Jah, tootjad ja müüjad on kavalad ning neile ilmselgelt on soodne kui asi võimalikult segaseks ajada - igaühel on erinev lehe suurus, paksused, "allahindlusprotsent normaalhinnast" jms. Aga ma eelmise aasta kevadel arvutasin seda igatpidi ning lõpuks kui kõik need parameetrid välja taandada, siis "kuupmeetrihind" tuleb üsna ühte auku, +-10%.
Reaalset säästu saaks siis, kui täpselt teaks, kuhu ja kui palju panna. Ehk mitte nii nagu mina tõenäoliselt teeks, kõigepealt pinnale X 2mm matt ja siis pärast katsetamist veel 2mm otsa või siis vajutaks tunde pealt kohe 4mm ja tegelt oleks vaja olnud 1mm ja nii edasi. Täpselt ei oska seda hinnata, aga videode jms põhjal pakuks, et profid suudavad sama tulemuse saavutada 1/3-1/2 materjalikuluga võrreldes sellega, mis ma ise teeks.
Reaalset säästu saaks siis, kui täpselt teaks, kuhu ja kui palju panna. Ehk mitte nii nagu mina tõenäoliselt teeks, kõigepealt pinnale X 2mm matt ja siis pärast katsetamist veel 2mm otsa või siis vajutaks tunde pealt kohe 4mm ja tegelt oleks vaja olnud 1mm ja nii edasi. Täpselt ei oska seda hinnata, aga videode jms põhjal pakuks, et profid suudavad sama tulemuse saavutada 1/3-1/2 materjalikuluga võrreldes sellega, mis ma ise teeks.