06-08-2025, 13:26 PM
(06-08-2025, 13:09 PM)MeelisV Kirjutas: Täitsa võimalik ja loogiline aga täitsa teadlikult olen jälginud viimased mitu päeva seda teed ja teeservasid ei oska isegi märke näha teepeal kus triibud maha oleks joonistatud rehviga ehk selle jäänukiga. Loomulikult ei olegi loogiline et ei lagune aga võimalik et kohalikel siiski vähem sest on paremad rõngad ja korralikum hoole ja suhtumine.
Aga teemakohas kah. Noh ei oska seda liikluskultuuri siin ka ära imestada. Pagana korralikud ja rahulikud on nad kõik.
Meie kohalikud hälvikud ja kangelased peaks kohustuslikus korras saama karistuseks sõidu põhja ja tagasi ja siis kirjutama essee mis on erinev Eesti ja vs. Soome/Norra nt.
Sina ütled rahulikud,mina ütlen uimased ?
Sõber kes jätkuvalt Norras rooli keerab rääkis hiljuti, et ülemused olid sõnad peale lugenud,et ärge turistide peale liiga närvi minge ja kogu aeg signaali andke. Oodake kuni lumi tuleb, siis saate jälle sõitma hakata.
Eriliselt närvi ajav koht oli ntx Øresundi sild kunagi. Kaameraid täis, veokitel möödasõit keelatud ja siis turistid sõidavad 50ga,et pilte teha.
Teine asi on igast tunnelid, seda igas riigis. Kui enne tunnelit suudavad veel sõita lubatud kiirusega lähedase kiirusega siis tunnelis kukub kiirus vähemalt 20km/h võtta. Sõida nüüd 25km nii teise sabas kui 80 lubatud aga sõidab napi 60ga. Õnneks seal tunnelites reeglina möödasõit lubatud, mitte aga tolereeritud nende uimerdajate poolt.
Igatahes täna olen NL sõitnud 150km umbes ja selle jooksul näinud 5 intsidenti teedel kus igal pool ohutusautod platsis suht hetkega. Paus läbi ja aeg edasi kannatada kuni siia ka sügis jõuab. Siis vähemalt karavanid kaovad ära teedelt.