27-08-2025, 15:41 PM
(27-08-2025, 09:11 AM)Walter Kirjutas:(25-08-2025, 15:49 PM)Lauri_L Kirjutas: Ühesõnaga tundub, et seade on ohutu ilma ankurdamata, kellelegi ei ole seda tüüpi tõstuk vist iseenesest väga kaela sadanud (muidu teaks google sellest rääkida)No neid juhtumeid ikka leidub..
Aga eks mikidemaarahvas on tavalisest nutikam kaa
Pealehakkamise eest igal juhul kergitan mütsi!
Nö "ujuva" loe (põrandasse kinnitamata ankrutega) 4 postid on ohtlikud autoga pealesõiduga kaasnevad vead. Ja ka Eestis juhtub.. Äkkpidurdused tõstukil jne jne.. Eestis on minu andmetel (kogemustel põhinevalt) mu praktika ajal ca 20 juhtumit (16 aastane kogemus) 4 posttõstukitel, kus postid viltu ja auto - buss (jah buss) kaldes või kahjustatud. Ühtegi fataalset õnnetust ma ei tea. Ja mu näite kohasel siiski põrandasse kinnitatud 4 posttõstukitega tegemist! Ühte nö. teisaldatavat 4 posti olen kohanud aastaid tagasi. Oli ratastel teisaldatav, kuid 4 posttõstuki asukohas olid põrandas kinnituskohad ja tõmmati siiski poltidega postid põrandasse kinni.. Lisaks: Kusjuures suurim osa juhtumeid, kus tehnik ei jälginud tõstuki allalaskmisel tõstukit ja üks lukustus kiilus kinni ja lasi auto kummuli.. (ca 50+ juhtumit). Minu jutt oli informatiivne ja naudin kenade garagede ehitamist ja edu.