19-09-2025, 09:08 AM
(19-09-2025, 08:01 AM)metsakohin Kirjutas:Nii paraku ongi...Egas muidu kõikvõimalikke köögis vajaminevaid puitesemeid lehtpuust tehta,kask kadkas tamm saar õunapuu.(19-09-2025, 00:13 AM)alfredo Kirjutas: Mahlapressi restiteema lõpetuseks paar pilti.
Kui mõnel õhtul veel aega on, meisterdan ülejäänud atribuutika valmis, valmistamise põhimõte on arusaadav ja shabloon ka ees. Materjaliks võtsin lihtsalt kättesaadava ja töödeldava männipuu. Paar tundi aasta jooksul sihtotstarbelist kasutamist elab ta loodetavasti üle.
Täname siinkohal loomulikult kõiki kaasamõtisklejaid, arutelust koorus nii mõnigi mõtteidu.
Pole just parim valik. Ajal, mil puit oli koduses majapidamises rohkemal määral kasutusel, siis välditi männi kokkupuudet toiduainetega. Liha soolamise ja kapsa hapendamise tünnid olid kuusepuidust. Väiksemad pudinad kasest, pärnast. Mänd annab toidule kõrvalmaitse - mõru tõrvamaitse.