06-09-2004, 20:09 PM
530 Kirjutas:ma kardan, et kui ARKi lähen jään lõpuks autost lihtsalt ilma. Või vähemalt mingi jama saan sealt kaela. Praegu on mul siiski kõik puhas.
Kas on eeldada auto \"musta\" ehk varastatud minevikku, et Sa niiväga kardad? Kui see toimus Vene ajal, siis vast ei ole küll karta midagi. Tuleb otsida kaks musta numbri õiguslikku uunikumi-eksperti ning ekspertiisiaktile lisada avaldus, kus on see vale aasta jutt sees. Ma ei näe põhjust, miks ei saaks kunagi ajaloo hämaruses tekkinud viga ARKi baasis parandatud.
Kuidas Sul lood pirkaga on? Kas on vahetatud, isetehtud (vahel Vene ajal liikus ka nn pirka-blankette) või on puuduv? Ja kas kerenumbrid on ringi löödud kunagi või on asi paberites siiski õige tehasenumbriga?
Muide - kui 1990te aastate keskel mustal turul liikus nn Perli baas, siis sai huvi pärast uuritud Pobide aastaarvu ja kerenumbri vahelist sõltuvust. Tulemusena sai leitud, et tubli kolmandik autosid on arvel vale teabega, st selline kerenumber ja aastaarv ei saa küll mitte kokku käia. Ja väidetavalt enne 1950-51 toodetud Pobide korral oli ca 80% autodest vale teabega.
Valdo
Eesti Jalgrattamuuseumi looja ja eestvedaja
Tutvustame jalgratta ajalugu Eesti vaates, väljas on üle 185 muuseumiväärtusega ratta
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk 9, oleme avatud K,N,R,L,P 11-18