09-12-2025, 09:55 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 09-12-2025, 12:41 PM ja muutjaks oli maaks.)
Roomik Kirjutas:(Eile, 13:48 PM)maaks Kirjutas:Siin ei oska mitte midagi muud soovitada kui et ära ületa suurimat lubatud sõidukiirust (kui ei ole raha maksta). Selliselt saab "tasuta" liigelda üle terve Eesti
...
Ja kui siis radarisse satud maksad ära ja lähed oma eluga edasi mitte ei hakka kirema Big Grin
Neil kodanikel jäi see eluga edasi minemine tegemata - nad hakkasid kirema (kirjanikeks). Edu sellega Toungue
...
10a tagasi ei võetud väikese kiiruseülatamise eest poolt kuupalka ära.
Kruve keeratakse pidevalt peale.
10a pärast on see tänane tühise trahvikese maksja ja eluga edasimineja sama rikkumise pärast tartu vanglas, saab rootsi muridelt täitsa seaduslikult peeru vahele ja kireb heleda häälega.
Lihtsalt mõttekäik, mitte midagi isiklikku.
Palgad on muidugi erinevad, aga 7€/km (kuni +20km/h) nüüd küll kedagi supikööki ei saada.
Telc Kirjutas:Ehk siis neid nelja vahemikku vaadates oleks "väike ületamine" kuni +20, mille eest on maksimaalne karistus rahatrahv 240€. (30x8).Nüüd on ühtne "hinnakiri": <=20km/h =7€/km ja menetluskohustus, ehk kui peatati, siis saad ka trahvi.
Võib vabalt pääseda ka hoiatusega. Nt möödasõidul ületades. Isiklik kogemus.
Ma täpselt ei tea seda >20km/h väärtust, aga väidetavalt kuni 2x kallim "ühikületamine".
Kah hiljutine (oktoobris) kogemus ja politsei sõnul mul "vedas", et nii aeglane olin

(09-12-2025, 06:45 AM)edvard Kirjutas: Kas see trahvisumma konstantsus õigustab ohuolukordi võimaldavaid , kehvalt / hoolimatult / kiuslikult ehitatud teid ?Pandi redel ridade vahele - halb, ei saa sõidetud. Võeti redel ära - ikka halb, ei saa sõidetud. Eestlased on vist euroopa kõige saamatum rahvas. Täitsa saan aru, miks nad välja surevad - isegi teineteisele taha ei saa pandud
Järgmine kord kui TRA hakkab kuisagi maanteed sirgestama, siis pakud neile ise, et "tõmmake sirgemaks üle minu suvemaja!"? Kahtlustan et ei paku vaid kukud protestima

EDIT: Veel häid uudiseid! Delfis jäi just silma selline artikkel:
https://arileht.delfi.ee/artikkel/120376...a-arestiga
Trahvi asendamisel arestiga on valem: "Kümnele trahviühikule vastab üks päev aresti – kuna üks trahviühik on kaheksa eurot, siis näiteks 80-eurone trahv vastab ühele arestipäevale."
Ja see on AI teenus (all inclusive siis, mitte segi ajada tehisaruga) :-) Ainus tagasilöök saab tulla tööandja poolt.