20-12-2025, 17:14 PM
(19-12-2025, 20:31 PM)huvi5 Kirjutas: Katsetasin ka oma pisikeses alal 30m2 garaazis eri kütte viise. Eelnevalt olin läbi põdenud vanaõli põletamise, tavalise puukütte ja ka enda tehtud pelleti etteande ja põleti sellele samale ahjule. Rääkimata veel soojusvahetist korstnale ja elektri vendist koos auto radiaatoriga, mis kaloriiferina töötas. Omaette hobi oli see sooja aretamine seal.
Üks hetk tekkis katkine pelleti kamin müüki soovi. See õnnestus suhteliselt lihtsalt ära remontida.
Kuradi mugav on, kui ei pea katla kütmisega tegelema pidevalt, vaid saad asjadega tegeleda milleks töötuppa mindud. Pelleti kulu pole sugugi nii suur. Krautas suht soodne pellet.
Vaatasin, et pellet Krautas 0,47 € / 1 kg.. Puitbrikett samas 0,23 € / 1 kg..
Kui palju pelleti kamin autonoomsust annab antud hinnaerinevuses garaget küttes ma ei oska hinnata..
Mul garages:
Bullerjan:puud-puitbrikett jms puidumaterjal
Vevor diisliküte 0,3L/H kõtusekulu pistan puldist käima, et garages nö. eelsoe oleks olemas
Muud tempi ja õhuniiskust hoiab garages õhksoojuspum (vastavalt elektihinnale toimetab omaette-vastavalt etteantud elektrihinnale)
PS! Garage põranda tegemisel panin ka põrandakütte elektrilise 1900w betooni sisse vaatamata hoiatustele, et see on jabur ja elektriga kütta ei ole otstarbekas.
Hmm.. Parim lahendus pean mainima (vastavalt elektihinnale toimetab omaette-vastavalt etteantud elektrihinnale)