11-01-2026, 22:49 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 11-01-2026, 22:54 PM ja muutjaks oli Juri.)
Kuigi ma ühes eelnevas postituses kirjutasin, et zis-i õlikannusid on väga keeruline leida, õnnestus siiski ühe suurema leiu otsa komistada. Sotsiaalmeedias sattusin nägema ühe vahendaja kuulutust, kus oli peal koguni viis õlikannu, millest osad olid väga sarnased minu omale. Kuna hind sobis ja mul oli niikuinii vaja kahele teisele autole samuti neid õlikannusid ja teades nende rariteetsust, siis ostsin kõik ära. Kui kannud kätte sain, siis selgus, et kaks neist on identsed minu omale ja kaks teist samuti väga sarnased ning kuna ma polnud neid lähedalt kuulutuse fotol näinud, siis oli minu jaoks üllatus suur, kui avastasin nende kahe pealt, sarnaselt teistele originaal ZIS-i tööriistadele, kirjad "ЗИС МОСКВА". Teistel neid kirju peal pole. Võimalik, et õlikannudel oli ka mitu erinevat versiooni, nii kirjadega kui ka ilma, aga kõik need eelnevad on üsna kindlalt ZIS 110 omad. Viies on natuke teistsuguse kujuga, aga muidu sama suur, vajab rohkem alusega kokku sobitamist, aga sobib zis-ile ka . Meister hakkas neile kõigile ka juba aluseid tegema. Nii et kokku on mul siis hetkel neid kuus tk, millest kolm kavatsen jätta enda kolmele autole ja ülejäänud lähevad ilmselt teiste siinmail taastatavate zis-ide peale. Pole veel välja valinud, millised jätan.