Eile, 12:24 PM
Ma puutun pea igapäevaselt kokku selle "kaltsumajandusega" BENELUXIS, Saksas ja Prantsusmaal. Nimelt need Punase Risti jms riidekonteinerid mida siin-seal näeb tühjendatakse kaubikutesse ja teistesse väiksematesse sõidukitessse ning siis pakitakse 20-jalastesse jalgadega konteineritesse ning minu töö on siis need täis konteinerid tühjadega asendada ning sorteerimiskeskusesse viia. Ma ei uskunud enne,et see võib nii suur äri olla. Neid sorteerimiskeskuseid on kümneid igas riigis ja nende toimimise loogika minu jaoks arusaamatu. Ma sõidan 2 sellise konteineriga 600km teise riiki samas vähem kui 100km kaugusel on kohalik firma kes sama asjaga tegeleb.
Keskuses siis liinitööna sorteeritakse konteinerite sisu ära ja pakitakse vastavalt mingile süsteemile. Mis läheb Eesti Humanasse,mis Aafrikasse. Otseseid prügikonteinereid on neis firmades vähe.
Samas näen ju millist jama koormast maha tuleb,seega on see,et riidejäätmetega midagi teha ei osata ikkagi mingi Eesti ametnike laiskuse vili jälle. Või siis ettevõtjate. Raha igatahes tundub seal liikuvat sest tehased on suured, töötajaid palju ja kohati väga tugev automatiseeritus.
Keskuses siis liinitööna sorteeritakse konteinerite sisu ära ja pakitakse vastavalt mingile süsteemile. Mis läheb Eesti Humanasse,mis Aafrikasse. Otseseid prügikonteinereid on neis firmades vähe.
Samas näen ju millist jama koormast maha tuleb,seega on see,et riidejäätmetega midagi teha ei osata ikkagi mingi Eesti ametnike laiskuse vili jälle. Või siis ettevõtjate. Raha igatahes tundub seal liikuvat sest tehased on suured, töötajaid palju ja kohati väga tugev automatiseeritus.