11-02-2026, 15:27 PM
(05-02-2026, 13:38 PM)PlyVal64 Kirjutas:15755€ lõpphind ja ma usun et pigem lähebki akupakiks. Undai probleem on muidugi läbipõlevad ICCU laadimismoodulid. Aga ei mäleta, kas veoaku laadimine ja V2L säilusid või lülitas koos 12V aku tühjenemisega kogu auto kasutusest välja. Naabriposi oma oli üks esimesi selle rikkega.(04-02-2026, 23:24 PM)Raivo Kirjutas: Tahab keegi "kõksu" saanud elektrikat?: HYUNDAI IONIQ5 - 102SYX... ehk siis, vaatame mis selle masinaga registris toimuma hakkab.Kuna tegu on V2L 3,5kW võimekusega ratastega akupakiga, siis alghinnalähedase hinnaga selline ~15K€ mingiks lokaalseks akupakk-keevitusaparaadi veokiks ja lüpsimasinakäivitiks sobib.
Aga viimaste aegade kõige mõistlikum elektriauto on KIA PV5 ja sellest tehti kiiresti ka matkaauto
See o nerinevatest kanalitest saanud sama hinnangu, nagu ka selles videos, minu enda peas ja veel mujal: pole elektriauto fänn, ei ole tuliuue auto ostja-tarbija aga PV5 väärib oma suhtumise korrigeerimsit! Tõesti osta ja sõida kasvõi ise! Kes pole täheldanud sellise tulekut, siis ID.Buzzist omajagu odavam, 16-tolliste tavaratastega, ei näe tobe välja, on heas varustuses jne. Igati praktiline pill, lihtsalt elektriga.
71,2kWh akuga ja kõigi lisadega küll 50K€ hind aga täna on see kahjuks juba "tavaline". Ja teistel, mis võiks sarnased olla a'la e-Tourneo jms pole ei akusid ega sõiduulatust.
Üldse on KIA ja korealased elektriautode turgu muutmas. Vana SsangYong ehk tänane KGM teeb seda näiteks oma elektrikastikas Mussoga jne. Kui KIA häda on lõpuks kõik kuradi ühte nägu autod siis KGM suudab isegi neid erinevaid teha ja seest-väljast kohest silmavähki mittetekitavaks disainida. Kui siiani kergelt absurdne hind kõrvale jätta siis VAIKSELT hakakb ka EV jõudma sinnani et "teatud tingimustel" võiks juba mõelda. Lisaks Mussole on täitsa pillilaadne ka EVX kellest on suisa N1 2-kohaline kaubik olemas.
Mis on JÄÄNUD ja süveneb EV ja üldse uute autode puhul: sa oled kasutaja mitte Oamnik ja EI SAA ebavajalikku püsivalt välja lülitada. See o nkõige hullem ja ka põhjus MITTE neid soetada! Oleks et ma häälestan läbi jubeda nühk-nuffli ÜKS KORD käula ära, kõik tüütud ja ebavajalikud "abid" kinni, sisekaamerad off, Internet maha jne aga nii see ju pole. Minu jaoks oli, on ja jääb see probleemiks miks MITTE soetada elektriautot. Samas ka isegi ilma raadiota Sitika e-C3 You-varustuses on "õudne" aga mingil moel mõistetav. See olla lihtsalt elektriautona just laadimise ja tabimise osas ikaldus. Varustus ja hinnatase on OK, ka füüsilised nupud on täiesti olemas aga tavaline raadio puudumine...
Samasse ideesse mahub ka uus Panda Grande BEV aga ka sel olla just elektriautona probleeme ergonoomikas ja kasutuses. Aga kohest okserefleksi ei tekita, mida enamuse EVde kohta öelda ei saa. Selelst hinanst edasi pole aga mõtet rääkida linnakäula soetusel, selgelt liiga kallis ja 90% ebapraktilised.