03-03-2026, 22:57 PM
Lisaks salongivalgustuse lülititele õnnestus saada ka aknatõstukite lülitid. Üks komplekt on juba kokku pandud ja selle jätan endale. Lisaks sain veel kahe-kolme komplekti jagu lülitite osasid, aga sealt ei saa komplekte veel kokku panna, kuna palju detaile vaja juurde lõigata või treida. Õnneks on minu lülititel juba plastnupud sees ja värvitud ning liiguvad kenasti, sest kuuldavasti pidi uute järgitehtud plastikust lülititega olema probleeme, nimelt need logisevad korralikult, kui on juba pesadesse oma kohtadele pandud. Vaatasin ka olemasolevad lahtised lülitid üle ja märkasin, et kaks lülitit on teistest kuni 1mm laiemad ja kõrgemad, ehk siis ilmselt need on õiged ja sobivad, aga teised mitte. Originaalplastik on tihti kokku kuivanud ja kasutamiskõlbmatu.
Kokku on ZIS 110 salongis neid lüliteid 6 tk, üks kummagi esiukse peal ja neli tk tagasalongis tuhatooside kohal tagumiste küljeakende ja vaheseina liigutamiseks. Minu kolmandal autol on need lülitid kõik peal ja üsna heas seisukorras, st viis kuuest liiguvad vabalt. Uus värv peale ja saab kasutada. Kuigi ega lülitite sisse ei näe ja tegelikku seisukorda ei tea. Võtsin nad küll korraks lahti, et pilti teha, aga panin kohe tagasi.
Kokku on ZIS 110 salongis neid lüliteid 6 tk, üks kummagi esiukse peal ja neli tk tagasalongis tuhatooside kohal tagumiste küljeakende ja vaheseina liigutamiseks. Minu kolmandal autol on need lülitid kõik peal ja üsna heas seisukorras, st viis kuuest liiguvad vabalt. Uus värv peale ja saab kasutada. Kuigi ega lülitite sisse ei näe ja tegelikku seisukorda ei tea. Võtsin nad küll korraks lahti, et pilti teha, aga panin kohe tagasi.
Taastatud lülitid:
Lülitite korpused ja detailid:
Ühele lülitile vajaminevad detailid(kruvisid vaja veel 3 tk):
Siin on näha, kui palju vanad lülitid on kokku kuivanud ja deformeerunud:
Originaallülitid minu kolmanda auto peal: