Kutsun kinno - Kadunud Unistus - dokfilm 90ndate Eesti elust ja autokultuurist

Head sõbrad, autofanaatikud, tehnikahullud, restauraatorid ja muud entusiastid!
(kui teema käib vastuolus foorumi reeglitega, võib vabalt eemaldada)

Kui te mäletate 90ndaid, siis võtke oma lapsed või isegi lapselapsed kaasa ja minge koos kinno. Kes on noorem, nagu mina - siis võtke isad kaasa.

Kui ma seda filmi tegema hakkasin, arvasin, et see kõnetab eelkõige autofänne - neid, kes mäletavad konkreetseid mudeleid, mootoreid ja neid autosid, mida tol ajal tänaval nähes pikalt järele vaadati.

Aga pärast kahte täissaaliga seanssi ja paljusid sisukaid, emotsionaalseid ja väga isiklikke kirju inimestelt, kes on oma mõtteid ja mälestusi jaganud, sain kinnituse oma tärkanud mõttele:

See film ei ole tegelikult ainult autodest.

See on ajast, mil Eesti muutus iga päev.
Ajast, kus ühel pool olid tühjad poeriiulid ja teisel pool ilmusid tänavatele esimesed uskumatud autod, millest varem võis ainult ajakirjadest lugeda.

Mõni mäletab neid autosid kui unistust.
Mõni mäletab neid kui ohtu.
Mõni mäletab lihtsalt seda tunnet, et maailm oli järsku täiesti uus ja et kõik oli võimalik.

See film on killukestest kokku pandud mälestus sellest ajast: lugudest, mida paljud meist on kuulnud sõprade ringis, aga mida pole kunagi päriselt talletatud.
Kui te elasite selle aja läbi, siis tunnete seal ära midagi väga tuttavat.
Ja kui lähete kinno koos oma lastega, siis on see ka võimalus näidata neile, milline see aeg tegelikult oli.

Kui sellised lood ja mälestused teile korda lähevad, siis tulge kinno.

Iga kinokülastus aitab sellel lool edasi elada ja näitab, et ka meie enda ajastu lood väärivad talletamist.
Sest kui me ise neid lugusid ei räägi ega talleta, siis ühel hetkel pole neid lihtsalt enam kellelgi rääkida.

Ma ei tea täpselt, kui pikalt on need filmid kinolevis - kõik sõltub publiku huvist.
Et oleks lihtsam, siis panen kohe 3 linki:
Cinamon seanside ajad
Apollo seanside ajad
Artise seanside ajad

FILMI TREILER

Kuna mõned selle foorumi aktiivsed kasutajad on juba vaatamas käinud, siis võib vabalt ka muljetada.

foto&videoteenused: sergeizjuganov.com / sergeizjuganov.ee
Vasta

Sõnumeid selles teemas

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne