09-09-2004, 14:03 PM
valdo Kirjutas:Teaduslikus keeles - enamikel diferentsiaalvõrranditel on üldlahendi kõrval ju ka see pagana erilahend, mis kõigub/väriseb niisama tühja ja mille mõju teatud aja jooksul erinevalt üldlahendist nulliks muutub. Miks ei peaks tegelik maailm sellele vastama... ?
Tavaliselt aga kipub olema nii, et see erilahend on palju huvitavam, seda just oma erilisuse tõttu. Seda aga teavad ainult need, kes sellega tegelevad. Teised, kes aga rahulduvad üldlahendiga ja erilahendile (mis tõepoolest üldisel foonil erilist tähtsust ei oma) tähelepanu, kui mittetarvilikule ei pööra, tunduvad erilahendi otsijad pehmeltöeldes imelikud.
Ühesõnaga, miks ujuda vastuvoolu, kui pärivool kannab niigi hästi.
Oma kogemused suhtumisest on järgmised (opeli kohapealt). Kuna (s)tudeerimise tõttu olen sunnitud vanematega ühe katuse all elama, siis on eriti huvitav just nende suhtumine. Isa viskab aegajalt omaarust nalja, et millal ma ta kuurialuse vabastan(muidu üldiselt minu poolt). Ema ühmab, kui sealt kuurist tulen \"jälle nühkisid seda romu, kas sul tõesti midagi teha ei ole\". Ainuke kes vähegi normaalselt suhtub on elukaaslane, tema kommentaar on järgmine \" parem ikka , kui l... (loe kerglaste elukommetega naised) istud ja sinna raha vead\"