(Eile, 15:48 PM)Walter Kirjutas: ......
Metallitreipingi padrun ei suuda toorikut kinni hoida kuna kontaktpind on väike ja puit deformeerub.
Tere!
Kas see väide on puhas tejoorja, või on Sul, Lauri, ka kurba praktilist kogemust oma meislipeade ja küünlajalgade valmistamise ajast? Äkki kasutasid liiga palju pehkind kuuske vms, ega nõukajal kask läks kõik venemaale ja tamm oli ainult parteiladviku ja kosmunautide jaoks...
Näiteks meil omal ajal Raplamaal ei teatud seda elementaarset vakti, et metallitreipingi padruniga ei saa puitu treimiseks pinki kinnitada ja lasti laastu, niiet jumal hoia. Nüüd uute teadmiste valguses ma muidugi nii enam ei teeks, või mine tea?
Nimelt on mul ka üks mittevanaisa (no vb kül ka vanaisa, aga mitte minu oma) isetehtud puidutreipingi elustamine käsil ja sel oli enne minu kätte jõudmist juba 160 mm rauatreipingi 3 - pakiline padrun küljes ja minu visiooni järgi nii see jääb ka olema, niikaua kui mind veel annab elustada... Rauatriepingi padrunil on teatavasti tagaküljel 3 keermestatud ava, millega padrum kinnitatakse mingi "plaanseibi" või mistanimiongi? külge...