24-09-2004, 20:23 PM
valdo Kirjutas:Ega sul sellest ahjuuksest pilti pole, oleks huvitaud esialgu selle nägemisest.PETSS Kirjutas:Juba nagu Poolas kõik müügiks,müün kas või ema maha ,peaasi,et pappi saab.Siis läheb aastaid mööda ,siis võib olla saadakse aru.Ärge võtke toda isiklikult.Mulle meeldib ka raha aga mingi piir peaks ikse olema.See oli minu arvamus vanade asjade kokkuostu viimisest.
Nojahh. Ma ei saa aru inimesest, kes viib utiili tsaariaegse malmist kaunite keerukate nikerdustega komplektse ahjuukse, mida oleme harjunud tavaliselt mõisates või tolle aja peenemates majades nägema. Ukse sees kiri \"Zavod MARS. Kovno\" (st kaasaja Kaunas). Just niisuguse asja ma õngitsesin aga eelmisel nädalal EMEXi platsilt hunniku alt välja - komplektse, st alles nii raam, hinged kui ka välisuks/võreuks.
Oli küll kõvasti roostes ja esialgu ei käinud ükski liigend, aga veidi aega ja MoS2 mögi panid ta liikuma... Kui asjale veel roostemuundajat ja terasharja näidata kunagi ja kuumakindlat musta värvi, saab ta nagu uueks...
Stiili järgi pakuksin asja valmistamisajaks 1860ndate aastate lõppu või 70ndate algust.