Raami tuvastamine

Martti Kirjutas:Klassivend ütles ka et Iz aga ma tahaks tead täpsemalt kas on Iz49 või 350?

Oi, palju uuem see on ikka! Rohu sees on, ei näe, kas on 56 või midagi esimese Planeta/Jupiteri poole.

350-l on tagaots \"jäik\", st paagi juurest tulevad \"raamipuud\" sellise längus nurgaga tagaratta kinnituskohta (nt a la Gauja punnvõrr). Ja raam ise on stantsitud plekist ja käib poltidega koos. St toruraami pole üldse.

49-l on tahaossa aretatud juba amordid, kuid see längus osa on kuni amortideni säilinud. 49 tunneb ära eksimatult sellest, et amordid ei ole nagu hilisematel ratastel kiige ja raami ülaosa vahel, vaid on \"emmilikult\" mõlemast otsast raami küljes ning ühendatud kiigega, mille otsas asub tagaratas. Seega üsna keeruline konstruktsioon.

Kes on kunagi ühtki 49 raami näinud, ei aja seda iial muuga segamini - venelane ei ole teist sarnast asja minu teada teinud.

Lõpuks mainin, et mu IZ Ju-1 raamidest kaks tükk ootavad ikka uut omanikku... vt http://forum.automoto.ee/showthread.php?tid=8115

Valdo

Eesti Jalgrattamuuseumi  looja ja eestvedaja
Tutvustame jalgratta ajalugu Eesti vaates, väljas on üle 185 muuseumiväärtusega ratta
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk 9,  oleme septembris avatud L,P 11-18
Vasta

Sõnumeid selles teemas
Raami tuvastamine - Autor: Martti - 12-10-2004, 20:50 PM

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne