mida ja kust otsida asju koduseks värvimiseks?

Puhh Kirjutas:Isiklikult värvisin oma ratta (K-750M) raami sellel aastal pintsliga ja olen tulemusega väga rahul.

Mul on endal risti teistlaadseid kogemusi. Restaureerisin hiljuti ühe foorumlase jaoks 2. seeria Pobi kellasid, mille keskosal oli kollane värv maha koordunud. Mõtlesin et... mis siis ikka, teen vedela värviga ja värvin asja pintsliga üle, on ju ennegi värvipärandusi pintsliga tehtud. Põhjuseks rakiste tegemise vajadus, kuna värvitud on vaid selgepiiriline ringikujuline keskosa sihverplaadist.

Tulemus jäi aga triibuline nagu pintsliga ikka ning... ei sobinud asi kohe mitte. Tegelikult, enda tööd kriitiliselt üle vaadates leidsin,et ei sobi ta ka minu jaoks. Otsustasin asja seejätel ümber teha - lihvisin pintsliga värvitu siledaks, pahteldasin ja lihvisin taas kuni siidsileda pinnani. Ja valmistasin ringikujulised rakised (mis väldivad värvi sattumist kellade sihverplaadi lakitud ääreosale) ning installeerisin värvimise jaoks kompressori/püstoli, kuigi värvi vaid sõrmkübaratäis kulub. Lõpuks sai tulemusega rahule jäädud ehk siis see oli lähedane algsele.

Siit minu jaoks moraal - näe rohkem vaeva, tee kvaliteetselt, aga see-eest üks kord. Enam ma restaureeritavate isendite juures midagi pintsliga ei värvi. V.a ruutmillimeetrite suurused värviparandused vigasaanud kohtadele.

Valdo

Eesti Jalgrattamuuseumi  looja ja eestvedaja
Tutvustame jalgratta ajalugu Eesti vaates, väljas on üle 185 muuseumiväärtusega ratta
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk 9, kuni 18. maini 2025 oleme avatud eelneval kokkuleppel
Vasta

Sõnumeid selles teemas

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne