Millest sai alguse Teie \"vanaraua\" huvi

Minu huvi \"vanaraua\" vastu on väheke teistsugune, kui enamikul siinsetel, mulle läheb eelkõige korda \"vanaraud\" vana trammi, trolli, bussi või muu ühissõiduki näol. Vanad autod ei ole kahjuks nii atraktiivsed olnud, kuigi teismeliseeast alates on peres alati auto olnud.
Huvi ühistranspordi vastu algaski kuskil 70-ndte alguses, sest tolleaegse elukoha lähedalt käis mõõda tramm, akna alt sõitsid läbi 22. ja 24. bussiliin, koolimaja lähedalt möödus kitsarööpmeline raudtee. Eks alguses saigi poisinagana riputud läbi Kadrioru venuva kaubarongi vagunite küljes, logistatud trammiga linna ühest otsast teise j.n.e.
Teadlikke üleskirjutusi hakkasin tegema 1973.a., kui Tallinnasse tekkisid esimesed Tatra trammid, sealtmaalt algavadki kõik minu märkmed nii trammide-trollide, kui busside-rongide kohta. Emaga sai kaasas käidud ka komandeeringutes, sealt ka siis huvi teiste linnade suhtes, nende puhul keskendus põhitähelepanu küll vaid trammile.
Mis puutub armsasse kodulinna, siis siinse trammi 116-aastase ajaloo teine pool peaks küll üpris selge olema, samuti Tallinna trolli lugu kogu tema olemasolu jooksul. Selle kõrval on muu ühistransport küll veidi kõrvalisemaks jäänud, aga paljut tean sellestki.
Vasta

Sõnumeid selles teemas
Millest sai alguse Teie \"vanaraua\" huvi - Autor: Martti - 03-11-2004, 22:57 PM

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne