05-11-2004, 11:03 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 05-11-2004, 14:45 PM ja muutjaks oli PETSS.)
Ehk lugu sellest kuidas ma ERAZist RAFi tegin.Töötades 88 aastal ETV sain sügisel 87 omale ERAZi.Too oli aga vaja ümber teha inimeste weoks.Veoruumi põrand sai üles kistud ja raamile ning kerele tugewdused keevitatud.Paksust vineerist sai uue põrmandu tentud sinna pääle veel mingi kate.Seinad sai kõik ära polsterdatud.Enne sai seina ka penoplast pandud.Sinna pääle siis vineer ,õhuke poroloon ja käige pääle tumesinine kunstnahk.Lakke sai pandud plekktahvlid.Probleem oli akendega,alul sai pandud tavalise klaasid siis aga leidsin prügimäelt 977 ja tolle küljest sai siis aknad ka edeustele.Armatuur sai ka nahaga üle tõmmatud.Oli plaan panna sinna 24 oma aga hetkel polnud toda kuskilt võtta.See eest sai ette panna 3 kojameest ,sai aretatu Mosse omast.Stange sai ettepoole toodud nagu tol ajal vene KAMAZidel oli.Minu ja kõrvalistuja istmed olid pärit Mosselt ,salongis 2 Ikaruse 3 RAFi oma.Sisevalgustus ka RAFilt.Salongis oli 2 ahju.Kui ma lõpuks tolle saani valmis sain oli juba kevad 88.Rooli sai mitu korda vahetatud enne kui sõitma sai.originaal sai kohe ära visatud siis sai NYSA oma pandud selle aga vahetasin 24 oma vastu.Tagatuled pärinesid NYSA lt. Valgustatud plafoon kirjaga EESTI TELEVISIOON oli ka katusel.Kere sai igasuguse möksiga kokku teha ,et roostepoissi ei tuleks aga ta ikse tuli.Auto number oli 3632 EAM.Sõitsin tollega kuni 90 aasta suweni kui ma päris RAFi sain. Nõukogude bussiehituse isa.PETSS