09-11-2004, 09:34 AM
Arvestades Eestis levivaid mõttemalle on tegemist muidugi kõrge hinnaga. Aga ideaalis võiks ju see olla normaalne. Mina arutleks nii: mul on vaja osta auto ja mul on selleks umbes pool milli (nagu keskmises firmas ikka) ja pakutakse laia valikut autosid. Sita auto võrdkujuks Daewoo Matiz ja teised Aasia autod ning skaala teises otsas on midagi suurt ja stiilset. Ja ennäe imet järsku pakutakse ühte suurt ja stiilset odavamalt kui see kuramuse eelpoolnimetatu. Igakuine kapitaalne hooldus tuleb ju tegelikult odavam Volga puhul kui mingisuguste kindlustuste ja muude jamade maksmine piludele. Loomulikult tegelikku turgu tundva inimesena ma hetkel sellist hinda sellise originaalsusega auto eest ei maksaks. Kui mul ei oleks aga olemasolevat teadmist ja infot tegelikust seisust, siis vast maksaks küll.
Igastahes on see tubli samm edasi selles suunas, et asjade väärtused läheksid tasakaalu. Ja lõppkokkuvõttes parafraseerides mobiiltelefonide turgu, peaksid kütusefirmad jagama inimestele neid Daewoosid ja Kiasid tasuta ja kuumaksuta, sest nad tarbivad ju kütust!!!
Igastahes on see tubli samm edasi selles suunas, et asjade väärtused läheksid tasakaalu. Ja lõppkokkuvõttes parafraseerides mobiiltelefonide turgu, peaksid kütusefirmad jagama inimestele neid Daewoosid ja Kiasid tasuta ja kuumaksuta, sest nad tarbivad ju kütust!!!
Tõnu Piibur
5116265