18-11-2004, 00:01 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 18-11-2004, 19:50 PM ja muutjaks oli pppp.)
Tsitaat:Ma võin spekulerida ja edastada valeteavet, kuid mulle tundub, et sadama haru lõigati keskelt läbi siis, kui Kopli trammitee elektrifitseeriti ja pikendati Viru väljakule samast kandist. See juhtus minu andmetel 1951 (foorumlased Volli ja 6631 teavad vast minustparemini). Ehk ma ei tea küll, et seal oleks kunagi olnud raudtee ja trammitee ristumist.Sai asja uuritud ja leidis kinnitust, et trammi- ja raudtee pole kunagi seal (Pikal tn.-l) ristunud. Raudtee tegutses kuni 1953.a. ja lõigati seoses trammitee ehitusega läbi. Huvitav fakt on aga ehk see, et konkreetset raudteed kasutati pealesõjaaegsel perioodil reisiliikluseks (nn ajutise trammina Balti jaama-sadama vahel). Kui tihe oli liiklus sellel liinil ja kus täpselt asususid vahepeatused ning reisijate lõppjaam kesklinnas, ei õnnestunud veel välja uurida.
Muideks, selle konkreetse trammitee S-kurviga Põhja pst.-Pika tn.ristmikul on seotud ka Tallinna trammi ajaloo üks traagilisemaid episoode, aga see on juba jutt trammiteema alla.