26-11-2004, 18:10 PM
Landy Kirjutas:Too film \"100 aasta pärast mais\" oli lugu sellest kuidas kodanik W.Kingisepp ennast kinni laskis võtta 3.mail 1922.Politsei sai 1 mail kätte Linkhorsti,kes aga 3 päewa midagi ei kõnelnud.Kommaritel oli sääne kokkulepe,et kui keski vahele kukub peawad kõik oma asukohta wahetama.Kingisepp oli tolles klemmis aga nii kindel ,et jäi paigale.See omakorda aga arwas ,et Wiktor on läinud ja ütles aadressi Karu tänawal.See maja mille hoovis too korter asus on alles senini.Kadunud vanaema tedis toda kohta kus Kingisepp esialgselt maeti.Mis aga puutub Oktoobrirevolutsiooni käigus rünnatud Talwepaleed siis niipalju ,et 20 madrust läksid sisse Talvepalee aknast ja astusid vahekorda naispataljoniga kes toda maja kaitses.Pärast visati need kõõbid teise korruse aknast välja.Kõik muu ,mis minuealistele õpetati on puhas väljamõeldis.Soovitan lugeda raamatut \"STALIN\".Sääl kõik asjad kirjas.Kui teie silmad vilavad-tähendab südametunnistus pole puhas.Kellel võimalus lugege ma ei saa aru kuidas säänses riigis oli võimalk elada.al Kirjutas:pagana Petss... ette jõudis...
Aga siinkohal ka palavad tervitused SSOR 87 aastapäeva puhul.
Seltsimehed! Olegm ajaloos täpsed.
Tegu oli keiserliku Saksmaa luure mahitusel toimunud enamliku riigipöördega.
Viimase teemaga seondubvalt on mul elevalt meels (ja ka riiulis) kasvava noorsoo harimiseks 1987 trükitud värviline koomiksi stiilis raamat \"1917, Kuidas see oli?\".
Kino teemasse süübides meenub viimase filmina mida \"kodukinos\" nimega \"Kaja\" vaasin oli 1988 a. patriootlik ajaloofilm \"100 aast pärast mais\". Mul pekas kusagil isegi pilet ja tutvustav voldik alles olema.