17-12-2004, 09:27 AM
Vanade meeste mälestustes kangastub ka Eestisse sattunud sarnase mootoriga VAZ 2105. Asi oli kuidagi viisi olnud seotud tollase Hobujaama tänava Tallinna Autoremondi Katsetehasega, ehk teisisõnu öeldes Estonia vormelitehasega. Igastahes olla see mootor koledat raketi häält teinud ja mõne aja pärast üldse vait jäänud. Siis olla vahetatud see nikerdis tavalise LADA mootori vastu ja rahulik elu võis jätkuda. Keegi oli selle imemootori vedanud koju, aga kes, seda ei suuda mina hetkel välja nuputada.
Kokkuvõttes avaldan arvamust, et vähemalt mõni selline LADA mootor või isegi terve LADA võiks Eestis asuda. Sellise mootoriga varustati ka DNEPR mootorrattaid aga see oli väga väike katsepartii, mis kõik olid punast värvi. Lähimat sellist imenippi olen näinud Lätimaa tänavatel undamas, Eestis ei tea olevat.
Kokkuvõttes avaldan arvamust, et vähemalt mõni selline LADA mootor või isegi terve LADA võiks Eestis asuda. Sellise mootoriga varustati ka DNEPR mootorrattaid aga see oli väga väike katsepartii, mis kõik olid punast värvi. Lähimat sellist imenippi olen näinud Lätimaa tänavatel undamas, Eestis ei tea olevat.
Tõnu Piibur
5116265