03-02-2005, 03:05 AM
13piisab Kirjutas:nonii, eile õhtul uurisin seda jagaja-asja. Mul oli õigus - aga see ei tähenda loomulikult, et mulle vastu rääkinud staazhikate mosuomanike jutt vale olnud oleks...No nii, nüüd ma saan ka aru, mida sa selgitada tahtsid. Kommentaariks vaid niipalju, et sul peosolev detail jaguneb keskelt omakorda kaheks suureks tükiks, millest üks on õlipumba- jagaja ajam: ja teine jagaja ise. Ajam on siis alt hammakast kuni kinnituskõrvani, millest läheb läbi 6 mm tikkpolt (sinu pilt tekstiga rootor küljelt, tegelt on see jagaja ajam
vabandan illustreeriva pildimaterjali suure mahu ja niru kvaliteedi eest juba ette.
rootorit sain oma \'88a 2140-l igatpidi panna:
mootoriruum - mosu mis mosu
rootor küljelt
rootori ots
jagaja asend 1
jagaja asend 2
jagaja asend 3
jagaja asend 4
jagaja asend 5
mainiks veel, et erinevate rootoriasendite puhul istus jagaja \"staator\"/jalg ilusasti (tikk?)poltide otsas - jagaja oli paigas. Ning väntvõlli asend on kõigi piltide vahel üks ja sama
asjatundlikud arvamusavaldused minu \"anomaalse\" masina kohta vägagi teretulnud!

Jagaja enda eemaldamiseks vabastatakse vanemal 412 mootoril jagaja all olev süüte reguleerimisplaadi mutter ja tõmmatakse jagaja välja, uuemat tüüpi motol 412 nagu sul, on jagaja all silmusklamber,mille lõdvestanud, saab sättida süütemomenti, kui ka jagajat eemaldada. Ajam peab jääma mootori külge. Tõmmanud jagaja välja, avaneb sama vaatepilt, mida kirjeldasin mõned postitused tagasi.