12-03-2005, 03:58 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 12-03-2005, 04:30 AM ja muutjaks oli Lypsik.)
EdR Kirjutas:Teada on et see raudteelõik suleti aastal 1990 ja ilmselt võeti ka peagi üles.Umbes 1992-95 vahemikus võeti üles...
Regardman Kirjutas:Järgmine ülesõit oli Paldiski mnt-l, ja seal kulges edasi raudtee majade vahel, kuni Tuuliku teeni, seal sõitis metsa vahel, ületades Ehitajate tee ühines too praegu seal kandis kasutuses oleva raudteega.Liikudes edasi samas suunas: Ehitajate tee ületades läks raudtee edasi kuni Coca-Cola tehaseni välja, kus tee hargnes kaheks. Praegu on sellest lõigust alles väike jupp: Akadeemia tee pikenduse ehitusel (2001 a.) võeti raudtee, mis eelneva \"lühendamise\" tulemusena lõppes Ehitajate tee ääres ära, sinnani üles.
Liigume edasi. Üks harutee (siinse jutu järgi vasakpoolne) läheb Mustamäe katlamaja territooriumile (selle kohta ma ei mäleta enam nii hästi ning ei tea öelda, kas see on üles võetud või mitte).
Teine harutee (parempoolne) hargneb üsna pea veel kaheks, millest üks (parempoolne) läheb Õismäe ja Astangu vahelt läbi kuni Paldiski mnt-ni, ületab selle ja läheb võsa vahel edasi, lõppedes AS Harku Karjääri territooriumil.
Teine (vasakpoolne) läheb kuni järgmise haruteeni.
Sellest hargnemisest läheb parempoolne endisele sõjaväeterritooriumile, vasakpoolne aga kuskile Hiiu jaama kanti välja, kust ta on ühenduses ka ülejäänud raudteevõrguga.
Päris pikk ja keeruline tekst tuli nüüd, aga ma loodan, et sellest on aru saada.
Edit: Ma plaanin suvel kogu selle raudtee läbi käia ning ka mõningaid pilte teha...