12-03-2005, 22:19 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 12-03-2005, 22:21 PM ja muutjaks oli mrali.)
andris Kirjutas:olen juba pikemat aega nende tänapäevamõistes \"kastide\" austaja olnud
olen ise oma maakohas Väike-Maarja lähedal näinud üht täiesti korralikku MPC-1 -te. Pole kindel millises tehases see tehtud on, kuna MPC-1 -tesid tehti üle Eesti erinevates tehastes ja ma pole selle auto andmeplaadile ligi pääsenud...
Minu teada ainult Tartu tegi neid ristkülikukujulise kabiini tagauksega,Nuia ja Koeru kasutasid 52/53 originaalust.Ja toodeti neid vähemalt veel 1992.aastal.Isa töötas mul kunagi Eesti Telefonis,kes MPC-sid veel 1990.aastate teisel poolel usinasti brigaadiautodega pruukis ning sai seal päris palju liikuda ja lõpuks mingeid vanu pabereid uurides selgus,et üks 52 oli veel 1992 sügisel Tartus kap.remondis ühes kabiini ehitusega käinud.
Haapsalus oli omal ajal vähemalt kaks 53+üks 52+üks 52 ja 63 ristand,kõik aga ammu maha kantud.
Ning kui ET teema juba jutuks tuli,siis Viljandimaal oli veel 1998 miski 10-15 GAZ-52 või 53 brigaadiautodena käigus,sealkandis oli gazikute protsent masinaist veel kõige suurem.Vaevalt,et nende näol oli tegu tavakabiinidega masinatega,sinna autosse tuli ikka omal ajal mahutada kolm-neli montööri...