Plastakna paigaldamine vanale (palk)majale ja palkmajadest üldiselt

Mõte polnud mitte kritiseerida teiste elu ja tegemisi vaid selles et asi ei ole enam kena. Selle kohta võiks öelda et vana asja \"tuunimine\" plastikuga, või siis unicumi tuunimist spoilerite ja muu jamaga mida sinna külge kruvitakse. Millegi pärast läheb see hoopis rohkem korda?
Ise elan suvilas aastaläbi, eelmisel kevadel võtsin verandalt ära telliskivivoodri et saaks garaazi seinad(vundament) ehitada. Minu tegevuse tulemusena paistab nüüd valgus nurkadest sisse ja vahel tugevama tuulega kardinad liiguvad täitsa kenasti. Kui külma on -17 siis oli toas sooja 13kraad. Ise olen elanud(maganud) selles toas juba 5-ndat aastat. Praegugu vaatan ja valgus paisatb läbi. Aga see pole enam väga oluline, sest tuleval suvel läheb arvatavasti lammutamisele. Põranda temp. kisub ka juba \"-\" lähedale kuna kaevates vajus ära 1/4 vundamenist ja ülejäänud 1/4 lammutasin ise ära et saaks toed alla ehitada. Ja aknad on ka muide puidust, sooja üldse ei pea aga kivivill on vahele pandud nii et ainult ühe akna jagu paistab valgust läbi. Toa seinad koosnevadki põhimõtteliselt aknast...
Olen elanud ka palkmajas Tallinna kesklinnas, aadressiks on Maakri 30 ja korter oli 2, praegu on see muutunud eramajaks, kui siiski veel alles. Elasin seal 9 aastat ja see oli väga hea aeg. Väga hästi hoidid maja sooja, ja suuremosa palkmaju hoiavad kui palgid pole ära vajunud/mädanenud. Soojasaamiseks oli ehitatud pliit, soemüür ja kamin. Aknad olid seal arvavasti selle ehitamise ajast kuna olid väga kvaliteetsed. Hiljem puhastas ema need vanast värvist ära ja käis liivapaberiga üle, seejärel lakk peale. Praegu on kahjuks juba jälle värvikihi alla sattunud need. Sama saatus tõenäoliselt ustega mis olid kõik värvist puhastatud ja saanud ilusa originaal välimuse tagasi.
Praegu võib minna Baltijaama kanti \"nautima\" taastatud palkmaju millele on paigaldatud plastaknad, eks vaadake siis kas on ilus!!
Kui juba puiduteemale läks, siis rääkida nii mõndagi. Näiteks need NUF-NUF-i majas mida praegu tehakse on ju valmistatud betoonplaadile, mida on raske vundamendiks nimetada, pealegi tehakse need sohu/vette. Sellised majad valmistatakse puitprussidest, kipsplaadist ja plastakendest. Mida sellest arvata? Kuna asi vajab sundventilastiooni ja see ka mõnikord tehakse on kogemused sellised: Õhtul lähed magama, kõik ilus, soe ja kena, hommikul ärakd üles, majas tohutu niistkus, eriti akende peal. Ma arvan et puitakendega sellist protsessi ei toimuks üldse. Ja siis kui iga hommik algab nii siis selline maja ei saa lihtsalt pikaealine olla! Niiskus muudab pehmeks kipsplaadi ja mädandab puidu, alles jäävadki ainult aknad...
Selline maja pidi vastu pidama 10 aastat, aga laen võetakse 35 aasta peale, eks me saame siis umbes 15 aasta pärast näha mis toimuma hakkab, kui pole veel makstud poolgi laenust aga maja juba selline et maha ka müüa kellelegi ei ole.
Vette ehitamine on omaette teema ja see ei lähe kokku sellega siin.
Vasta

Sõnumeid selles teemas

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne