14-04-2005, 09:08 AM
minimop Kirjutas:Kas keegi sellest on midagi kuulnud, et see laat pidi nüüd Patikale ümber kolima?
Tunnistan üles, et mina olen sellest iseenda mõtete ja suu läbi kuulnud.
Idee seisnes selles, et Patikale võiks teha eraldi sektsioonid tehnikale, antiigile ja täikakaubale. Vanatehnikahuviline saaks külastada ainult ennast huvitavat korpust, pealegi toimuks kõik siseruumides.
Läbirääkimistesse aga sekkus juba varajases staadiumis Euroopa Liit oma allstruktuuride abil. Nimelt on kohalik külakogukond panustanud palju oma ja EU raha külaelu edendamisse, mootorrattamuuseumisse jne. Seega oleks kohaliku eluedendamise idee vastane kolida teise valda. Olgem ausad, kui paljud meist muidu Kurtnat või selle naaberküla Tagadit teaks.
Ja teiseks ei ole RESTAURAATORITE PÄEVA korraldajad huvitatud tegevusala laiendamisest. Korralduslikus mõttes ei ole tegemist (ja ei peagi olema) tulusa äriga, mida tasuks laiendada ja käibe osas suurendada. Pileteid müüakse ka ainult selleks, et peldikumajandust, jäätmekäitlust ja muid korralduslikke kulusid katta. Ilusa ilma korral jääb ka natuke teiste vanatehnikaürituste toetamiseks.
Eesmärk ei ole äri ajada vaid vanatehnika restaureerimiseks vajalikku pinnast luua.
Tänapäeva kapitalismi tingimustes võime ilmselt ainult iseendale rääkida sellest, et me ei taha teenida kasumit. Aga mina olen piisavalt hea elustandardiga inimene ja võin endale lubada ühe kultuuri osa, tehnikakultuuri edendamist, kasu saamata. Kui ma leian midagi, mida mulle vaja ei ole, siis ma edastan selle ka kasu saamata selle ala harrastajale. Kui ma ostan midagi, siis ma ei müü ka seda kasumiga edasi vaid hea oleks saada kulud tagasi. Kui ei saa, pole ka hullu, sest ma olen endale selgeks teinud, et kõik hobid on kulukad.
Noored! Kasumit teenitakse hariduse ja teadmistega, mitte Zubrljoonoki täie roostes kolaga!!!!!!!
Tõnu Piibur
5116265