Lapsed ja tehnikaharidus

njah sai siis see terve teema läbiloetud ning minu kommentaarid.

Esmalt isad --suured targad onklid võib peesse saata - vähemalt saadan enda oma, kes ei oska mind õpetada. Heal juhul saab rehvivahetusega hakkama.(viimasel ajal teen seda ka mina). Esiklaasi vahetusega pidi auto teenendusse minema-- vaba õhtupoolik ja vahetatud. Läks vaid 2*4 õllet 2 peale.
Samas onu oskab mind mootorite asjus väga hästi õpetada. Kui tema ka ei oska, siis tuleb mõnd tihemetsa koolilõpetanud inimest külastada. Soovitan seega otsida keegi, kes tunneb mootoreid hästi, ning kelle käest saaks poeg õppida. Isal poega õpetada on raske, kuna pojal peavad tekkima ise küsimused: Kuidas seda teha? Kuidas saaks parem? Isa roll peaks jääma ikka abistajana mitte õpetajana. Andke andeks, kuid suur võimalus on, et hiljem hakkab poeg isa ja mootoreid vihkama.

Ise sai käidud aasta kardi ringis, kus alustati v50 mootori remondist-- millest ma siiani ei jaga midagi -- loodame, et enam ei pea seda raamatu järgi parandama. Niisiis kahjuks on minu kogemus seda näidanud, et kui isa poega aitab võib see valesti aru saada või tunneb, et sunnitakse midagi peale.
Ei soovita lasta poisil kohviks lastud mootorit remontida, alustama peaks ikka korraliku masinaga. Las poiss sõidab ise kohviks, saab ketivahetusega hakkama siis kolvi, rõngaste, karpa puhastusega jne. Sellisest õppimisest on kasu, kuna kohvimasina kokkuladumine võtab aega ning tänapäeva inimestel (loe.: lastel) ei ole seda aega kuskilt võtta. Kokkuvõtteks kui inimene 10-12 aastaaselt mootoritega ei tutvu, siis hiljem on väga raske õppida.

Motohuvilised räägivad nüüd minule vastu, kuid kõige parem masin õppimiseks on vene zid, kuna see laguneb nagu \"siga\"-- samas sõita tahetakse, mopil välimust ka on jne. Aasta- kaks sellise masina omanik olla, teda kohendada ja masina sisu on enam vähem selge. Siit samas teine mure selle hind 10 kilo. Seda ei taheta eriti välja käia- samas odavamalt ei saa ning deltade/minide /stelladega ei taheta ka enam sõita --nende maine ja välimuse pärast.

Arvutimängudest: Harrastasin ise ka neid päevast päeva ning kahetsen nüüd, et ei teinud siis midagi kasulikku. Kodus-koolis mängmise ära keelamine, teeb asja hullemaks. Arvuti on tekkinud üheks nn \"pereliikmeks\", sellest ei saa üle ega ümber-- samas veidi tuleb ka kasuks kui inimene tunneb seda valdkonda. Tuleb sellest vaid aru saada ning poisile midagi kasuliku muud ka tegevuseks anda. Kui inimesel tekib millegi järgi nn verejanu, siis ta tegeleb sellega. St enne peab masin ka sõitma, kui teda remontima hakatakse. SAMAS MASINAT PEAB ISE REMONTIMA. (siit ka üks põhjus minu jaoks miks ma rollerivendi vihkan -- emme-issi plekivad raha lauda. Remondi ajal viiakse masin teenendusse, kuna juba vanemad on seda lapsele õpetanud. Läheb auto teenendusse --läheb mopp ka teenendusse)

Unimüts loodab, et rohkem noori saavad aru mootorite sisust, niga hakatakse ka ise rohkem remontima. Praktika on hea, mehaanik olla ei ole halb.

On suur vahe, kas elada aastas 1980 või nostalgitseda aastat 1980.
Vasta

Sõnumeid selles teemas
Lapsed ja tehnikaharidus - Autor: oldmoped - 11-03-2004, 16:32 PM

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: