mobiiltelefoni operaatorid ?!

Olen olnud kuus aastat järjest EMT klient ja ka varasematel aastatel erinevate ettevõtete telefone kasutades sama operaatori all olnud. Nooremas eas sai mõnda aega ka Q-GSM-ga räägitud ja kunagi ka RLE klient olnud.
Paar kuud tagasi sain uues töökohas Elisa kaardiga telefoni ja kohe mitte kuidagi ei kipu EMT-st loobuma, sest kvaliteedi vahe on mäekõrgune.
Rääkisin eile just tuttavaga, kes on aastaid RLE(vms) klient olnud ja ta oli väga üllatunud kuuldes, et on võimalik ka nii rääkida, et kogu aeg ei haki.
Enamus töökaaslased on samuti nõus, et pidevalt hakib, eriti autoga sõites.
Eelmine nädal sõitsin Tallinnast Narva poole ja rääksin Viitnalt Haljala ristini EMT telefoniga ja vaid ühel korral ütles vestluspartner, et ta ei kuulnud. Elisaga on ka Tallinnas kontoris istudes üsna konarlik see suhtlemine.
Ma ei tea mida nad valesti teevad aga EMT-ga olin ma täiesti ära unustanud igasuguse \"levi otsimise\".
Aparaatidena kasutan peamiselt uuemaid ja vanemaid Nokiaid 6310; 6610i; 8310, varem kasutanud ka 6110 ja 6150. Kunagi meeldisid ka Ericssoni telefonid, seni kuni nad metallraamiga olid.

Mis hindasid puudutab, siis üksikule abonendile ei ole EMT ilmselt soodsaim lahendus. Minu ja enamuse mu tuttavate telefonid on registreeritud ühe ettevõtte nimele ja see ettevõte on omakorda grupis veel mitme ettevõttega (ärikliendi leping). Kuumaks on 10 krooni, grupisisesed kõned (lühinumber) ca 50 senti, grupivälised (EMT) ca 1,4 krooni ja kõik ülejäänud 1,5 krooni. Kõnepost kuumaksuta.
Igal juhul olen täiesti ära unustanud sellise asja nagu suur mobla arve.
Ettevõttes, milles nüüd töötan, on Elisaga samuti nn ärikliendi leping ja hinnad on umbes samas suurusjärgus (mõni sent odavam), kuid nagu juba mainitud on kvaliteedivahe tuntav.

Connecting technologies
Vasta

Sõnumeid selles teemas
mobiiltelefoni operaatorid ?! - Autor: korgits - 06-05-2005, 13:50 PM

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 2 külali(st)ne