Teema on suletud

Mälestusi nõukogude ajast

Martti Kirjutas:25 Aprill 1986, isa sõitis Viljandisse sõbra sünnipäevale vana Volgaga mööda Tartu mnt-d. Just öösel oli olnud lumetorm, muidu olid teed läbitavad aga umbes Tartu mnt keskosas oli paksemad hanged. Tegemist oli sulalumega ja sinna need autod jäid. Kõrvalt mööda väiksemat teed oli tulnud suur kollane K-701, mille juht pidas ennast nii kõvaks meheks et otsustas minna suurele mnt-le otse mitte mööda teed. Sõita sai ta natukene maad kui oli lume all kraav kuhu ta sisse sõitis ja sinna ta jäigi...

Isa, ema ja isa sõbrad otsutasid minna mööda väiksemaid teid sest Gaz 21 suudab läbida lumiseid teid paremini kui laiemate rehvidega autod( kõrgem ka muidugi). Suur mnt oli ummistunud kinnijäänud autodest ja oli läbimatu, said sõita mõnda aega mööda kitsast teed, kui tuli vastu \"väike Joss\", sellel ilmatu pikk autode saba järgi, jõudsid siis Gaz ja Joss kohakuti ja Volga lükati hange. Välja sealt ei saanud kuna lakkamatult tuli vastu autosid. Ja \"Joss\" tuli mööda väikest teed sellepärast et Tartu mnt oli lihtsalt nii umbes ja autod ootasid. Tõenäoliselt oli tegemist juhusega et linttraktor just sealt poolt tuli.

Üllatav oli see suurel kevadkuul veel lumi maha tuli. Ma olen täiesti kindel et siin foorumi kasutajate hulgas on ka kodanike kes mäletavad seda, ise ma seda ei näinud kuna mind polnudki veel siis.
Aasta oli vast ikka 88,kuupäev kah pea sama.Mäletan seda päeva vägagi hästi.Aga ega see siin Eestmaal ka mingi ilmaime pole.Lõpetasin 8.nda klassi 1975 aastal.4.juunil oli lõpukirjand.Sirelid õitsesid ja Ostrovskist kirjutades vaatasin aknast välja ja akna taga tuli laia lund.Tallinnas tuli vaid lund,mis maapinnani jõudes sulas aga kusagil Kose-Ravila kohal jäi see ka maha,moodustades ca 10 cm kihi.Lehtpuud kaotasid üsnagi palju oksi.Üldse oli kummaline aasta.Ujumas käisin juba 10,11,12 ja 13 mail.Harku järves.Veesooja oli oma 20 kraadi.Samas oli juuli ja august väga soe ja ka äikeserohke.Väga suur äike Tallinnas oli ka selle aasta septembri algul.
Lugupidamisega,Flanagan
Teema on suletud

Sõnumeid selles teemas

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne