11-06-2005, 21:17 PM
Palun abi Planeta käigukasti parandamiseks.
Eile sõites hakkas 4. käik kolisema ning sõita oli võimalik vaid 1., 2. ja 3. käiguga. Võtsin käigukasti lahti ja avastasin purunenud hammastega hammasratta. Sain sõbralt uue ja panin käigukasti kokku tagasi. Tegin seda korduvalt, kuna käigud ei tahtnud kohapeal pikali olles lülituda. Lõpuks viskas kokkupanemine ja lahtitegemine üle. Keerasin kruvid kinni, keti peale ja läksin proovisõitu tegema. Tulemus oli järgmine: 1. käik läks sisse, käiguhooba üles tõmmates lülitus kõigepealt vaba käik, siis 2. käik ja seejärel vaba ning 3ndat käiku ma sisse ei saanudki.
Oskab keegi ehk aidata, mis ma valesti tegin?
Endal oli see mul esimene kord käigukasti parandada.
Samas tekkisid mul ka küsimused, mis igaks juhuks üle küsiks.
1) Käigukastis on 2 kahvlit. Millisesse soonde milline kahvel läheb?
2) Mis käik sees peab olema, kui käigukasti kokku panna?
3) Mis asendis peab olema see kolmnurga kujuline ja hammastega jurakas, mis käike lülitab?
4) Kas kellelgi on jooniseid Planeta käigukastist?
Jürgen
Eile sõites hakkas 4. käik kolisema ning sõita oli võimalik vaid 1., 2. ja 3. käiguga. Võtsin käigukasti lahti ja avastasin purunenud hammastega hammasratta. Sain sõbralt uue ja panin käigukasti kokku tagasi. Tegin seda korduvalt, kuna käigud ei tahtnud kohapeal pikali olles lülituda. Lõpuks viskas kokkupanemine ja lahtitegemine üle. Keerasin kruvid kinni, keti peale ja läksin proovisõitu tegema. Tulemus oli järgmine: 1. käik läks sisse, käiguhooba üles tõmmates lülitus kõigepealt vaba käik, siis 2. käik ja seejärel vaba ning 3ndat käiku ma sisse ei saanudki.
Oskab keegi ehk aidata, mis ma valesti tegin?
Endal oli see mul esimene kord käigukasti parandada.
Samas tekkisid mul ka küsimused, mis igaks juhuks üle küsiks.
1) Käigukastis on 2 kahvlit. Millisesse soonde milline kahvel läheb?
2) Mis käik sees peab olema, kui käigukasti kokku panna?
3) Mis asendis peab olema see kolmnurga kujuline ja hammastega jurakas, mis käike lülitab?
4) Kas kellelgi on jooniseid Planeta käigukastist?
Jürgen
Pots ja postivahe.