Praegustest numbrimärkidest Eestis

mrali Kirjutas:Kärudele minu teada praeguse EV ajal pole kunagi antud kuuekandilisi märke,ikka sellised nagu praegu,küll aga tol ajal (90.aastate keskel) olid nii tsikli- kui ka haagistenumbrite seeriad A*,kusjuures olen näinud nii haagist AB kui ka tsiklit kuuekandilise AB-ga...
Hiljem jäeti tsiklitele siis (vast siis avastatud kattuvuse tõttu...) seeria C* ning kärudele-kui jõuti BY-ni,hüpati kohe DA peale.

Piibur Kirjutas:Lõbus lugu!
Minu tsiklil on veel 90-ndate keskpaigas antud kuuenurkne number 552 AP. Pass on ka sinine aga kehtiv. Tegemist oli vahepealse riikliku registreerimismärgiga, mille sain Piritalt 1994. aastal. Samad kuuekandilised numbrid anti ka haagistele. Mõni hetk hiljem hakati väljastama haagistele ja tsiklitele erinevaid numbreid. Tsiklitele ülalt alla neljakandilised ja haagistele selliseid nagu me nüüd tunneme. Paraku on keegi mees oma sõnnikulaoturile saanud uuema neljakandilise numbri samuti kombinatsiooniga 552 AP. Ja iga kord kui politsei tee peal minu tsikli andmeid kontrollib, jookseb neil juhe kokku. Esimese päringuga tuleb minu tsikkel ja natuke hiljem juba see laotur.

Minu aastal ~2000 ostetud Turist kandis sellist numbrit seljas. Kui sõiduk sai korda tehtud, jäi see number talle külge (dokumendid ju selle numbriga välja antud). Tulika tänava ülevaatuspunkti mees jäi eelmisel suvel küll üsna nõutu näoga seda plekitükki vaatama, kutsus veel paarimehe kah putkast välja, sügasid siis mõlemad seal Turisti ees kukalt ja vormistasid siis ülevaatuse nõuetekohaselt ära.

http://www.pilt.ee/photo/206089/10475659/

Nii et tegu suht haruldast formaati numbriga, nagu ma aru saan Wink ?

T.
Vasta

Sõnumeid selles teemas

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 12 külali(st)ne