16-08-2005, 16:28 PM
Sillu Kirjutas:No igatahes juhtusin ükskord tahtmatult pealt kuulma ühe vanema linnabussijuhi konkreetselt mitte mulle määratud juttu ,et enne tema poolt parajasti hetkel juhitud paarikümneaastast Scaniat olevat ta sõitnud nii LAZi ,LiAZi kui ka Ikarusega. Viimase puhul pidas ta silmas ilmselt siis 260. Või tead Sa ,mustninja ,siis paremini ,mis sõitsid Viljandis linnaliini enne LiAZ-677?Ei tea. Jama ongi selles, et kohalikud nimetasid kõiki busse, mis enne Ikarusi olid, LAZideks. LiAZ 677t olen piltide peal isegi näinud, aga vanemaid pilte s.o. siis enne 70ndaid ei ole. Tuleb meelde üks jutt, mida isa rääkis, kui ma päris väike olin. Seal Kösti oja äärses autopesulas oli üks roheliseks värvitud vana bussikere. Kasutusel mingi tehnoloogilise rajatisena vms. Ja selle kohta ütles isa mulle, et vot sellised LAZid sõitsid kunagi siin Viljandis linnaliini. Kahjuks ei oska seda bussikeret enam kommenteerida, see on sealt juba mõnda aega kadunud. Isegi nende LiAZidega pole mul endal tõenäoliselt sõita õnnestunud. Siis kui esimesed Ikarused ilmusid, jaotati linnaliinind kaheks. Olid konkreetsed liinid, kus sõitsid Ikarused ja teistel sõitsid LiAZid. Siis kui ma veel päkapikk olin, olid Viiratsi liinidel (s.o. siis 1 ja 9) juba Ikarused.