31-08-2005, 16:30 PM
Martti Kirjutas:Maal oli ka üks kord lükatud üks tee mööda põldu, umbes 2-4 meetrit õigest kohast eemal, aga ju juht märkas oma viga, tagurdas ja lükkas mööda õiget teetammi ikkagi edasi...
Mul on kaks korda olnud selline kurb kogemus, et väike tee oli põldude vahel lahti aetud ca meeter õigest sihist kõrvalt ning mulle tuli vastu suur palgiveoauto, kes ei suvatsenud ei oma poole äärde tõmmata ega ka kiirust vähendada. Mina muidugi olin siis sunnitud tõmbama oma poole serva ning nii kui ratastega valli lähedusse sõitsin, nii ka kraavi ära vajusin.
Esimene kord oli mul selline õnnetu juhus aastat 1999. aastal, teine kord eelmisel talvel. Selle talve juhus lõppe mulle õnnelikult - pooletunnise nõkutamise tulemusena sain omal jõul tee peale lõpuks läbi häda tagasi - vaid mootoriruumi alumine kaitseplekk oli veidi lömmis. 1999. aasta juhus oli aga raskem, sest ma olin ikka kõvasti kraavi vajunud (tee lõppes väga järsu kraaviga, mis ei olnud lume ajal näha üldse). Lõpuks sai mindud lähedalolevasse tallu ja õnneks oli taluomaniku tuttaval olemas traktor. Kuid traktorist ei nõustunud end muidu liigutama, kui soovis saada 400 krooni. Nii ma pidingi kulutama 400 krooni ning ca 3 tundi aega, et auto taas tee peale saada.
Kui hiljem püüdsin teedevalitsusele oma häda kurta (ja ehk valurahagi nõuda), siis sain vastuseks et nemad ei vastuta ja nemad lahti ei aja ja ma vaadaku ise, kuidas ma saan niiviisi sõidetud et teelt välja ei sõida
Valdo
Eesti Jalgrattamuuseumi looja ja eestvedaja
Tutvustame jalgratta ajalugu Eesti vaates, väljas on üle 185 muuseumiväärtusega ratta
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk 9, kuni 18. maini 2025 oleme avatud eelneval kokkuleppel