Tandooritegu ehk midagi "uudset" grilli ja BBQ kõrvale
#16

Koahlikud kasutavad naani lusikana- rebivad tüki ja kühveldavad sellega vedelamaid toite (vindaloo, curry jm) omale hammastevahele. Asendab ta ka riisi, kartulit ja muid "toidutäiteid". Kui esmakordselt Indias olin, siis tellisin naani ja vindalood ning uurisin shackipoisilt, et mida sinna juurde võtta, et kas riisi või nuudleid, poiss vaatas ümmarguste silmadega otsa ja kostis, et "sir, aga te ju tellisite juba naani" . Chapati, roti, naan, kõik nad täidavad meile harjumuspärase kartuli aset. Aga IMHO on juustunaan küüslaugu pastaga pintseldatuna täiesti sobilik iseseisva toidukorrana. Kui ahi hoiab pisut paksema naani kinni, siis võib proovida riivjuust kahe taignakihi vahele rullida, tulemuseks mõnus krõbe leivake, kus hammustades sulajuustu välja voolab.

Üks lustlik soovitus Indiasse reisijatele. Kui soovite näidata, tunnete kohalikke tavasid ning pole esmakordselt seal riigis, siis tellige vindaloo ja naan, asetage vasak käsi rahulikult sülle ning kühveldage see elav tuli omale naani abiga sisse nii, et teie näoilme ei reedaks agooniat. Tunnistan ausalt, tõeliselt nautima hakkasin ma seda rooga alles peale kolmandat- neljandat korda, enne seda oli kerge eputamine, et näe, ma suudan küll Big Grin

Juhul, kui kedagi hakkas huvitama, et mis elukas see vindaloo on, siis lisan siia retsepti. Kõik osised on saadaval kaubandusvõrgus ja valmistamine on lihtne, kiire ja lollikindel (puusse panna pole eriti võimalik), mis puutub tsillisse, siis mida kangem seda parem.

1 Tšilli (5- 6tk)
2 ingver, pool pöialt
3 küüslauk, mõned küüned
4 kurkum pool tl
5 vürtsköömen näpuotsatäis
6 nelk 2-3 tk
7 kaneelikoor näpu pikkus
8 must pipar 0,5 tl
9 sibul 2tk
10 pisut vett, et moodustuks paras vedelapoolne pasta. Võib lisada vedeldamiseks ka tomat-paar.
11 soola maitse järgi

Ilma nahata kana tükeldatakse pöidlaotsa suurusteks tükkideks, soovitavalt ilma kondita, lastakse särtsuvtulise pannipealt läbi. Mitte ei küpsetata valmis, vaid sõna otseses mõttes "lastakse läbi".

Nimekirja komponendid kupatatakse blenderisse ja blenderdatakse vedelapoolseks pastaks, mis valatakse kanatükkidele peale. Hautatakse kümmekond minutit, lisatakse maitse järgi tamarind (võib asendada äädikaga) ning asutakse kühveldama.
Vasta


Sõnumeid selles teemas
Tandooritegu ehk midagi "uudset" grilli ja BBQ kõrvale - Autor: motamees - 14-06-2013, 11:34 AM
RE: Tandooritegu ehk midagi "uudset" grilli ja BBQ kõrvale - Autor: Ishijupp - 30-06-2013, 18:46 PM
RE: Tandooritegu ehk midagi "uudset" grilli ja BBQ kõrvale - Autor: motamees - 30-06-2013, 19:05 PM
RE: Tandooritegu ehk midagi "uudset" grilli ja BBQ kõrvale - Autor: Ishijupp - 30-06-2013, 19:38 PM
RE: Tandooritegu ehk midagi "uudset" grilli ja BBQ kõrvale - Autor: taavi - 29-07-2018, 15:29 PM
RE: Tandooritegu ehk midagi "uudset" grilli ja BBQ kõrvale - Autor: motamees - 31-08-2018, 15:39 PM
RE: Rakett ahi - Autor: Ishijupp - 14-06-2013, 14:08 PM
RE: Rakett ahi - Autor: motamees - 14-06-2013, 22:44 PM
RE: Rakett ahi - Autor: Ishijupp - 15-06-2013, 00:00 AM
RE: Rakett ahi - Autor: Ishijupp - 15-06-2013, 12:06 PM
RE: Rakett ahi - Autor: motamees - 18-06-2013, 21:16 PM
RE: Rakett ahi - Autor: motamees - 25-06-2013, 11:52 AM
RE: Rakett ahi - Autor: Ishijupp - 25-06-2013, 17:10 PM
RE: Rakett ahi - Autor: motamees - 25-06-2013, 18:08 PM
RE: Rakett ahi - Autor: motamees - 29-06-2013, 16:38 PM
RE: Rakett ahi - Autor: Ishijupp - 29-06-2013, 19:56 PM
RE: Rakett ahi - Autor: motamees - 30-06-2013, 11:14 AM
RE: Rakett ahi - Autor: Ishijupp - 30-06-2013, 13:57 PM
RE: Rakett ahi - Autor: 13piisab - 30-06-2013, 16:42 PM
RE: Rakett ahi - Autor: motamees - 30-06-2013, 17:43 PM



Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne