05-02-2021, 18:34 PM
(05-02-2021, 15:11 PM)spitfire Kirjutas:Ärge nüüd seltsimeeste, kes elus polnud ühtegi autot ehitanud, võimeid üle hinnake. Me näeme ka siin kurja vaeva, et need uksed ilusti jooksma saada. Teinekord kulub selleks päevi, nagu M1-l, GAZ A ustega oli ka ilge jama. Neid tuli paika ajada isegi kummitihendite paksusega raami ja kere vahel. Võib ju igasugu teooriaid siin heietada aga seda, et seltsimehed need keerukad plekk detailid 10-le autole valmis ehitasid, ei usu ma iial. Heal juhul said nad maha puit karkassiga. ZIS 101 saamisloos on kusagil kirjas, et polnud normaalset valts plekkigi ja ZIS poritiivad tuli mitmest jupist kokku keevitada. Igatahes ZIS 110 poritiivad on tehtud 3-st tükist. 101 oli jutt vist viiest tükist. Veelkord rõhutan, GAZ A, kordades lihtsam auto, kuid võttis poolteist aastat, enne kui suudeti üle minna täielikult omatoodetud detailidele. Isegi siis, kui Ford andis neile kogu tehase sisustuse, hakates ise tootma model B-d, ehk M1 eelkäijat, mis küll tõesti pole enam nii üheselt maha tehtud.(04-02-2021, 23:39 PM)Raivo Kirjutas: В ЛенГИПРОВАТОвских чертежах, начерчены спицы на деталировке.
(sellest ma aru ei saa)
А для Л-1 кузовщину вручную сделали, что дало машинам не очень аккуратные обводы, например перепад по поясному молдингу
http://www.rcforum.ru/showpost.php?p=134...tcount=328
Mina tõlgiks nii:
ЛенГИПРОВАТО joonistel on detailis joonistatud kodarad. (jutt käib velgedest, mis autori hinnangul pidid lõppproduktil olema ikkagi kodarveljed, otsustades rummude põhjal, aga täismetallveljed olid ilmselt kiire ja ajutine lahendus. Sellele seigale oli muide ka üks varasem viide kus öeldi, et velgede küsimus on veel lahenduseta)
Aga L1 kere tehti käsitsi, mis andis autodele mitte väga korrektsed küljejooned. Näiteks vööjoone (küljejoone) üleminek. (viidatud on fotole mis on postituses 195 kus on näha, et uste küljejooned ei jookse kokku)