(30-05-2023, 01:28 AM)tõnn Kirjutas: Paluks liikuvat pilti selle giljotiiniga töötamisest.
Püüdsin teha aga telo tegi miski 9-sekise "värdi" ja otsustas ise asja lõpetada
Aga ega seal midagi erilist pole: surub ülevalt alla, kuulda pole midagi peale elektrimotoori surina jne. MIKS giljotiin klassikalise halumasina asemel? Liiv, liiv ja veelkord liiv, mis kütteks sobival lehtpuul alati sees on + võimalikud traataiad jms soga. Kes see viitsib kette teritada? Lisaks vajutab giljotiin sama jämeda tüve kiiremini mitmeks jupiks, kui kuitahes terava ketiga halukas seda saagida jõuab! Ta on pommikindel, VAIKNE, ülikiire ja ülijõuline.
See asi oli 15 minutiga mulle ka selge aga seda teemat me olime täpselt aasta tagasi, kui me kahekesti Talle uppunud jahti Rootsis elustasime ja tõime, teoorias läbi nämmutanud. Ma kirjeldasin Naarva S13 giljotiin-lõhestuskliiluga harveripead ja et ole nnäinud oksjonite lka mingeid paiskeid sarnaseid. Tema jälle võttis kodus sõnasabast kinni ja näed ongi olemas
Jälle meri, kus me kahekesti oleme koos olnud vaat et 3 kuu jagu ööpäevi! Enne seda sõitu olin abiks saega müramas just kiirjupitile ette ja isegi kõvasulam annab liiva täis lehtpuudes ja üldse vana sõjaväeosa peale kasvanud rägastikus jube kiirelt otsad, sest seal on ka metalle jms saasta. Kui ainult langetus teha, siis veel "kannatab". Jupiti ise on nii kiire et keti viilimisega oled kogu aeg jännis ees
Kuna oli vaja ka jämedat maha võtta, näiteks elektriliin tuli ja ehitusplats ja biopuhasti jne, siis kirvega lõhkumine ei tundunud ka enam mõistlik. Eks ta ole muidugi jälle piiratud jämedusele ja paljudele on ainus variant üldse püstlõhkuja aga sellise tüüpilise muidu hakkeks tehtava jämedama otsa tüveosade halupuutamiseks super! Miski esku näpistab maha, lased sealt otstest omale jupid ja sellsiest läbi. 15-30 cm läbimõõtu tüve hakkesse visata on tegelikult lollus ja kuritegu.
PS: kiirjupiti on Tal 6-teraline ehk teeb lühikesi klotse ja on ju ka giljotiin mis lööb klotsi seest praguliseks ja hästi kuivavaks.
Lepaklotsid on aga ülisuper grillipuu! Kuna masinast läks läbi kogu puu, siis on ka peenikest pudi sees, mis ongi ülihea süütaja! Ta kogu aeg teeb klotsidega, ma ka maal ainult puude peal, aga valasid kotist kuiva hakitu grilli, peenike läheb kohe põlema ja jämedamast süsi tuleb kiirelt! Vaatasin coopis mingit olematu suurusega grillsöe kotti -
üle 5 euro Siis mõtlesime, et selle kiirjupiti
võrgutäis on jämedalt 15 euro väärtuses värki!!! Kui võtta, et ostetud söest palju läheb alati veel ka "kaduma" ehk kuumana saab sealt kätte poole, seda enam!