Projekt: MTZ-80--->82

Tuleks kasutada fantaasiat. Isegi väikese putka puhul 
leiab kordi parema koha mõistliku jagaja jaoks...
Torudega pole sel juhul suurt midagi teha, asi lahendada voolikutega. Slaavi jagaja hind paneb tõsiselt muigama.... 300+ €... mille eest?
Vasta

Tsitaat:Slaavi jagaja hind paneb tõsiselt muigama.... 300+ €... mille eest?
Selle rahaeest saad omale õli lekkiva jagaja millega pole võimalik sujuvalt tööd teha ja mille lõpuks vihaga vanaraua tünni virutad  Big Grin
Vasta

Tahab keegi öelda ka, mingi konkreetse lingi näol, et võta see jagaja, see tundub hea? Traktor on tavalises põllumajanduskasutuses.

Aitan seadmete monteerimis ja demonteerimistöödel ning konstruktsioonide ehitamisel
www.ransar.ee
info[ät]ransar.ee
51934170 
Vasta

Kopeerida ei õnnestu... Kuid võta trabiflex.ee lahti ja pane otsingusse jagaja 4 sektsiooni. Kõik ujuvad asendid ja 147€ !
Vasta

(09-02-2025, 16:31 PM)I.A Kirjutas:  Kopeerida ei õnnestu... Kuid võta trabiflex.ee lahti ja pane otsingusse jagaja 4 sektsiooni. Kõik ujuvad asendid ja 147€ !

Ilmselt siis see
Vasta

Tema ise, TelcSmile

Äärmised kaks sektsiooni paned silmusotsakutega, keskmised kaks VKniplite ja 90kraadi põlvedega voolikutega ning peaks isegi armatuuri alla ära mahutama. Pumbast hakkad "nati flantsiga" minema, sellel on keermega pesa, kuhu lased teha õige pikkusega survevooliku. Paaki tagasivool on juba lihtne muterdamine nii kogenud tegijale.

Kui kangid käivad valepidi, keera jaguril "jalad üles".
Vasta

(09-02-2025, 22:38 PM)Telc Kirjutas:  
(09-02-2025, 16:31 PM)I.A Kirjutas:  Kopeerida ei õnnestu... Kuid võta trabiflex.ee lahti ja pane otsingusse jagaja 4 sektsiooni. Kõik ujuvad asendid ja 147€ !

Ilmselt siis see

Seda hinda vaadates, mis krdi pärast see vene asi makasb ca kolm pool sotti? Päris müstiline ja tõsiselt tuleb üle minna Bulgaaria asjale, saab selle vast pikemaks kui kolm päeva lekkevabaks.

Aitan seadmete monteerimis ja demonteerimistöödel ning konstruktsioonide ehitamisel
www.ransar.ee
info[ät]ransar.ee
51934170 
Vasta

Seletage kuidas see, et kang üles on tõstmine ja kang alla on langetamine on nii ebaloomulik, et ihaldatakse jätkata "tagurpidi" asjaga ?
Või mis ma valesti sain aru ?
Vasta

(04-02-2025, 16:44 PM)saarrand Kirjutas:  Taaskord sai palju tööd tehtud. Päeva lõpuks võtsin maha ka väljalaske kollektori ja sealt nähtus, et esimese silindri ava oli ca 50 % ulatuses ummistunud õlist ja tahmast.
Veel on peetis ka tagasilla hüdrosilindri kinnitus tifti ava, see mis pildil ja ka tagant ämbliku tiftid on loksuga. Olen täitsa kahevahel, mis selle probleemiga teha.
Igasugu puhastamist sai tehtud suurel hulgal. Uut hüdrojagajat oleks ka vaja, seda sai ca poolteist aastat tagasi remonditud, aga tulemus on pildilt näha. Millist jagajat valida? Torustikku tegelikult väga ringi ehitada ei tahaks, kuigi kõik sõltub argumentidest.

Mul oli selle ämbliku loksuga sama lugu.    
Lasin treida uued tiftid augu mõõdu järgi. Ämblikule sai kuuma antud ja tiftid pinguga sisse löödud.    
Würthist tugevam keermelatt ja pikad mutrid. Lukustusseibid ka mutrite alla. Keermelatt keermeliimiga korpuse auku.
Vahele tihendipapp ja hermeetik kahele poole.    
Sarnaselt juba kolm aastat toiminud. Ei ole just "viiehõlmalist" atra taha riputanud, kuid kolmese adraga ja heinapurustiga tuleb küll toime.    
Vasta

Suur tänu asjaliku nõuande eest. Midagi sarnast mõtlesin ka ise teha. Kas sa ämbliku avad puurisid ka siis uue tifti jagu suuremaks, või panid suure istuga sisse?

www.ransar.ee
info[ät]ransar.ee
51934170 
Vasta

(10-02-2025, 13:15 PM)MeelisV Kirjutas:  Seletage kuidas see, et kang üles on tõstmine ja kang alla on langetamine on nii ebaloomulik, et ihaldatakse jätkata "tagurpidi" asjaga ?

See ongi jabur kui tavaloogikaga asjale läheneda. On ka minu elus üks kogemata tekkinud Belarussi kasutamine. Tegime metsa, aga traktorist "väsis" natuke ära õhtuks ja pidin viimased palgid ise metsast välja vedama. Mingid käigud leidsin, aga tagaripus oleva haaratsiga majandamine nõudis kramplikku meelespidamist, et valepidi peab kange liigutama. Traktorist lamises kõrval, et nii on eluaeg olnud ja nii ongi väga hea.

Müün: keermetõrv, puidulakk, alumiiniumtorud.
Vasta

Selle kohta on seletatud, et kui turskem/"väsinum"/rohelisem traktorist tõstmiseks kangi üles lükkab, siis ta võib selle ka kogemata ujuva peale lükata. Ehk, et mis iganes selja taga toimub - hakkab toimuma ootamatult ja planeeritule vastupidises suunas. Nt. kellegi varbad on jäänud ootamatult millegi alla nii palju, et need on veel küljes ja siis lükatakse tõstmise asemel kogemata ujuvasse ning varbad jäävad teiselepoole seda midagit. Saame vähemalt 5-6 iseseisvunud varvast, palju verd ning tööinspektsiooni menetluse. 

Kuna minul väga pikad käed ei ole, siis on tõstmiseks (eriti rippes oleva kaarutaja) puhul mugav kangi enda poole tõmmata, mitte hakata ettepoole koogutama, et seda trebla siis vastupidises asendis kasutada.

Kellele ema, kellele tütar. Olen arusaanud, et ei tohi norida mehe mütsi, nime, automaksu suurust ja jagajakangide töösuundasid.  Cool
Vasta

Miks russil "tõste" alla ja "allalase" üles, on seotud "ujuvaga", nagu eelpool seletati. Et kui üle lükkad, ei kuku vastu õigustatud ootusi alla.

Miks "ujuv" peab üles, olema, ei oska keegi seletada.  Mingit tervemõistuslikku põhjust ei ole. Keegi kunagi niipidi pani ja nii on jäänud.

Ülekasvanud aiatraktoril on "tõste" üles ja "allalase"-->"ujuv" alla. On väga mugav.

Kusjuures ka "Fergusoni süsteemil" on tõste tahapoole tõmmata ja allalase ettepoole lükates...
Vasta

Kangi kasutamise harjumus tekib, nagu jalgrattasõtki, mingisse mälupesasse ajus. Aga ilmas on üks liiklusvahend masskasutuses, mille suunamuutmiseks tuleb käituda vastupidi jalgrattale. See nõuab ka ümberõpet ja mida vanemalt pead ümberõppima, seda kauem õpid. Lennumasinad. Sellepärast vale või õige kangiliikumine ei kutsu ümberõppele, sest algul võivad asjad väga sassi minna.

Инвалид информационной воины на фронте Пярну-Хииу. 
Tsiteerides John McCaini: "Venemaa on peamiselt bensiinijaam, mis teeskleb riiki"," rääkis Basse.
Vasta

(10-02-2025, 17:41 PM)saarrand Kirjutas:  Suur tänu asjaliku nõuande eest. Midagi sarnast mõtlesin ka ise teha. Kas sa ämbliku avad puurisid ka siis uue tifti jagu suuremaks, või panid suure istuga sisse?

Ma hankisin ühe korralikuma ämbliku, mille tifti avad olid korras. Selle ämbliku ava järgi tegi treial sobiva istuga astmelise tifti, mis läks ämblikku kuumutades ämbliku külge paika. Eks ta üks paras nikerdamine ole. Ma vist kuidagi töötlesin üht tagasilla korpuse lopergust ava ka üle. Teine ava oli mul enam-vähem.
Vasta

Kui nüüd jutuga uuesti jagaja juurde jõuda, siis julgen soovitada. Läheb väliselt rooste lausa... Ja seda tiheda ekspluatatsiooni käigus...
Vasta

(11-02-2025, 00:57 AM)I.A Kirjutas:  Kui nüüd jutuga uuesti jagaja juurde jõuda, siis julgen soovitada. Läheb väliselt rooste lausa... Ja seda tiheda ekspluatatsiooni käigus...

Kuhu sa jagaja panid? Kas kuskile paremale? Kuidas pumbast tuleva toru lahendasid?

www.ransar.ee
info[ät]ransar.ee
51934170 
Vasta

(10-02-2025, 13:15 PM)MeelisV Kirjutas:  Seletage kuidas see, et kang üles on tõstmine ja kang alla on langetamine on nii ebaloomulik, et ihaldatakse jätkata "tagurpidi" asjaga ?

Minu pakkumine küsimusele.
Teadupärast meeldib venelasele teha kõiki asju omamoodi. Aiatraktoritel ongi siis jäänud see meie hobimeestele ''tavaline'' jagaja asend, kus tõste on üles. Belarus on teatavasti kopeeritud suuremas osas Fordist. Lääne traktoritel (vähemalt nendel, millega ise olen liikunud) on jagaja kangide (pigem nuppude) liigutamine samuti nii, nagu Bellal ehk siis tõste enda poole, langetus ja ujuv endast eemale (põhjused eelpool mainitud).

Loomulikult sõltub kõik sellest, kui hoolikalt masinamees manuaali on järginud ja voolikud ikka õiget pidi ühendanud.
Vasta

(04-02-2025, 17:02 PM)v6sa Kirjutas:  Loe 2715 kirjutisi russiteemast - rangide kinnitamiseks on toimiv ravim teada: magnetpuuriga järgmise mõõdu keerme avad ette, korralik keere sisse, keermesse liimiga tugevad keermelatid sisse, rangid kinni pikkade mutritega ja püsib. Polevat tihvte vajagi.

Kui tahad originaaljagurile jääda, otsi kusagilt välja hea nõukaaegne. Neid esineb veel. Praeguse aja kaup on järjest lekkiv prügiSad

Lihtsam on võtta mõni vähemalt Bulgaaria, soovitavalt Itaalia  "neljakümneliitrine" ja painuta kogu elu selle järgi ringi.
Ma eriline hüdrokunn ei ole, aga kas MTZ originaal jagaja on kaheksakümneliitrine? Kui jah, siis kas see neljakümne liitrine jagaja kuidagi piirama/lahjaks ei jää?

www.ransar.ee
info[ät]ransar.ee
51934170 
Vasta

See ei ole kindlasti 80L/min läbilaskevõimega, pigem sinna 40L kanti ikka. Kui just ei ole mingi metsik kolbpump kasutusel, pole probleemi.
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 10 külali(st)ne