Postitused: 55
Teemad: 11
Liitus: Nov 2003
Maine:
0
Veel üks nõukaaja teostamata (kuid alustatud) megaprojekte oli miljonilinn Kiviõlist Narvani. Olevat olnud plaan kokku kasvatada ja ühtseks meganopoliks muuta kõik sinna vahele jäävad asulad (Oru, Viivikonna...) ja linnad.
Mäletan, et aastaid tagasi oli "kohalikus kobrulehes" ("Põhjarannik") sellest isegi juttu. Huvitav, mis nime see kandma oleks hakanud?
Ehk teab keegi ka sellest plaanist midagi täpsemalt.
Postitused: 2,327
Teemad: 46
Liitus: Dec 2003
Maine:
16
Sellest Ida-Virumaa miljonilinnast pidi ka millaski hr Talviku saates juttu tulema.Olen kuulnud ise Slantsgorodi nime (see võis küll pigem koodnimetus olla).
Samuti oli 1960-te lõpus olnud plaan Rannu kanti Baltikumi esimene tuumajaam ehitada.See plaan läks nurja,kuna Võrtsjärv,kust jahutusvesi oleks võetud,on lihtsalt nii madal,et reaktoritest tulnud soe vesi oleks selle lihtsalt vetikaid täis kasvatanud...
Postitused: 5,830
Teemad: 743
Liitus: Apr 2002
Maine:
31
Tuumajaam pidi tõesti Võrtsjärve äärde tulema. Järve veetase oleks aga suure tõenäosusega kõrgemaks paisutatud. Vähemalt mu käes on olemas projekt, kus räägitakse Tänassilma/Ärma jõe ülespaisutamisest mainitud otstarbel. Minu vanavanemate maja oleks kenasti veepinna all praegu, kui plaan oleks realiseerunud.
Asi oli juba pea-aegu kindel: ühe asjaga seotud asutuse esindajad ostsid tulevase "järve" kaldal endale talu, et sinna mõningase ootamise järel kena suvila saada.
Sellised maailmat muutvad ideed pole aga kadunud veel praegugi: üks kodanik pakkus paar aastat tagasi välja idee, et praegu soostuv osa Viljandi järve orust (see, mis jääb Tartu maanteest Vana-Võidu poole) tuleks ülesse paisutada ja sinna uus järv teha. Sest et nii on lahe.
A.
Life\'s journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting \"Holy s--t!....What a ride!
Postitused: 4,575
Teemad: 58
Liitus: May 2004
Maine:
42
Praegune Leningradi oblastis asuv Sosnovõi Bor i jaam oli esialgu plaanis ehitada Eestisse.Sellest keeldumine maksis nii mõnelegi mehle koha.
Postitused: 3,282
Teemad: 19
Liitus: Jan 2006
Maine:
21
Nende ristmike selline lahendus hoiaks ära nii mõnegi liiklusõnnetuse ma ütleks. Eriti talvel.