Postitused: 115
Teemad: 12
Liitus: Mar 2006
Maine:
1
Mina kui noorem tegelane pean mainima..
Et mäletan veel päris säravalt soolasest lumesopast bussitrepile astumist. Selline igavesti suure auguga aste oli. Roostes. Ikarus. Sees oli külm.
Ah. Väikese lapse mälestused.
Kindel on see, et see hääl minu peast ei unune. Selline. Aaah. Ikarus.
Postitused: 5,825
Teemad: 742
Liitus: Apr 2002
Maine:
31
Kas Sa Ikarus Luxi mootoriruumi vaatasid? Rooste, kooruv värv, praod, lekkiv õli.
Asp
geooon Kirjutas:Siiski paistis ka Ikarus Lux lähedalt vaadatuna ilus.
Life\'s journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting \"Holy s--t!....What a ride!
Postitused: 1,083
Teemad: 207
Liitus: Sep 2002
Maine:
0
[quote=denis23]
Siinkohal muidugi mina ütleks et näiteks Daugavpilsis sõidavad siiani Ikarused 260. Võiks sealt lihtsalt bussi osta.
/quote]
Tasuks ehk Ikaruse tehase muuseumil osta, kui leiduks kuiva kliimaga maalt hästisäilinud, või veelparem konserveeritud eksemplar, aga neist vaevu-vaevu koospüsivaist "Ikaaridest" mis veel paar aastat tagasi kümnete kaupa SRÜ avarustesse õnnestus kaubaks teha, küll vast pole mõtet midagi tagasi vedada. Pigem viia hoolikalt originaaliks need Eestimaale jäänud üleüldist huvi pakkuvad eksemplarid.
Omalajal kui uued Ikarused tulid, istmed veel kiledega kaetud, kõik puhas ja roosteta, oli valus vaadata uude autobussi tehtud süüdimatuid "täiustusi"-robustselt suuremaks ehitatud juhikonge-stažööri välja õpetamiseks, juhikabiini juurde paigaldatud "piirdetoikad",mingisuguseid luitunud kardinaid, rääkimata maitselagedatest reklaamsiltidest ja tuuningutest juhikongis.
Huvitun GAZ 12 ZIM-i varuosadest ning selle sõidukiga seotud kirjandusest, dokumentidest ja mälestustest.
Postitused: 1,083
Teemad: 207
Liitus: Sep 2002
Maine:
0
PETSS Kirjutas:.Ja see LUXiga sõit Hobujaamast Raekoa platsile tõi mulle meelde ammused ajad.Ilus oli.
Vabandan, ei ole olnud suuteline neid kõiki autobussiteemasid jälgima, kas peale hr Jaanuse Ikarus Lux-i on veel mõni Ikarus Lux alles/taastamisel?
Huvitun GAZ 12 ZIM-i varuosadest ning selle sõidukiga seotud kirjandusest, dokumentidest ja mälestustest.
Postitused: 2,327
Teemad: 46
Liitus: Dec 2003
Maine:
16
Ik Luxisid tean niipalju:
- hr Jaanusel on teinegi praegu tegemisel pluss üks doonoriks.
- SEBE omandas hiljaaegu Virumaa Unic klubilt ühe Luxi
- ning JJVV-s asuv isend (varasem hr Jaanuse doonor ning veel enne seda Piirsalu kolhoosile kuulunu).
Postitused: 49
Teemad: 1
Liitus: Jul 2004
Maine:
1
Arvan ka teadvat, et h-ra Jaanusel on plaanis endalegi Ikarus teha.
Teistest niipalju, et Kaunase linnas Leedumaal sõitis mineval laupäeval liinil nr 9 Ikarus 260, vla 1988
Postitused: 898
Teemad: 17
Liitus: Sep 2004
Maine:
8
Natuke OT veel, Võru- või Põlvamaal peaks 1 Lux veel olema, kunagi käis foorumist pilt läbi. Ja hetkel Heino Jaanuse teine Lux seisab teiste bussidega eraldi aias ja ei tea, et seda edasi tehtud oleks, keretööd on mõned aastad tagasi enamuses ära tehtud.